Colegul de şpagă al lui Adrian Severin, patru ani de închisoare cu executare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Severin a fost singurul dintre europdeputaţii prinşi de ziariştii englezi că cer bani contra amendamente la legile europene care nu şi-a dat demisia
Adrian Severin a fost singurul dintre europdeputaţii prinşi de ziariştii englezi că cer bani contra amendamente la legile europene care nu şi-a dat demisia

Fostul eurodeputat austriac Ernst Strasser, judecat pentru că ar fi cerut mită pentru a promova amendamente la legislaţia europeană, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare.

Ernst Strasser a respins permanent toate capetele de acuzare pentru corupţie. "Clientul meu a avut suspiciuni de la început asupra interlocutorilor, apreciind că ar putea fi membri ai serviciilor secrete, dar a decis să îşi joace rolul până la capăt pentru a-i demasca", a declarat avocatul său, Thomas Kralik.

"Această afirmaţie este una dintre cele mai aventuroase pe care le-am auzit în cei 20 de ani de experienţă. Niciun tribunal din Austria nu ar crede aşa ceva", a răspuns judecătorul Georg Olschak.

Strasser a fost nevoit să demizioneze din postul de deputat european în martie 2011, după ce a fost înregistrat cu camera ascunsă, alături de alţi doi eurodeputaţi, între care Adrian Severin, de jurnalişti de la cotidianul britanic Sunday Times, care s-au prezentat drept membri ai unor grupuri de lobby.

Filmaţi cu camera ascunsa, cei trei eurodeputaţi au acceptat să prezinte amendamente dedicate unui grup de lobby în schimbul unor sume de până la 100.000 de euro pe an.

O anchetă în acest caz a fost deschisă şi in România. În 18 iulie 2011, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus începerea urmăririi penale faţă de Adrian Severin, membru al Parlamentului European, pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite