Comandantul Jandarmeriei: Nu cred că avem de-a face cu protecţia unei anumite persoane când merge la DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comandantul Jandarmeriei Române, Sebastian Cucoş, a declarat luni că nu este vorba de protecţia unei anumite persoane atunci când se asigură un dispozitiv de jandarmi la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi a precizat că aceştia acţionează pentru protejarea instituţiei.

"Nu cred că avem de-a face cu protecţia unei anumite persoane sau nu trebuie să discutăm despre o anumită persoană. Noi protejăm în primul rând instituţiile statului, acolo unde se desfăşoară activităţile, inclusiv sediul DNA sau sediul Parchetului sau alte sedii. Important este ca acele căi de acces către instituţie să fie lăsate libere, astfel încât cei care sunt chemaţi acolo sau care lucrează acolo să poată intra şi ieşi în voie", a spus Cucoş, întrebat de jurnalişti despre faptul că jandarmii au împins jurnalişti când preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost chemat la DNA.

În opinia comandantului Jandarmeriei Române, jandarmii aflaţi la sediul DNA au încercat doar să facă loc pentru accesul în şi din instituţie, arată Agerpres.

"Eu nu cred că jandarmii împing jurnaliştii, ci încearcă să facă loc. Ceea ce nu înseamnă că dacă cineva se buluceşte pe calea de acces, noi stăm şi ne uităm. Nu dă nimeni (ordin — n.r.) pentru o persoană anume. (...) Pentru toate personalităţile care au mers către asemenea instituţii şi au avut de rezolvat anumite probleme s-a asigurat acelaşi dispozitiv. El se măreşte sau se micşorează în funcţie de presiunea care există din partea celor care ori susţin, ori sunt împotriva lor", a mai declarat Cucoş.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite