Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Comisarul-şef Radu Gavriş se întoarce la Poliţia Capitalei. Instanţa a suspendat detaşarea dispusă de Liviu Vasilescu înainte să demisioneze

5
30 Sep 2020 18:20:14
Autor: Ionuţ Mureşan
Comisarul şef Radu Gavriş Imagine: Inquam Photos
Comisarul şef Radu Gavriş Imagine: Inquam Photos

Comisarul-şef Radu Gavriş – prim adunct al şefului Poliţiei Capitalei până să fie detaşat la Harghita de şeful demisionar al Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, după ce s-a întâlnit noaptea la biserică cu membri din clanul Duduianu – a obţinut o primă decizie favorabilă în instanţă şi se va reîntoarce pe post în Bucureşti, după ce instanţa a dispus suspendarea executării dispoziţiei până la discutarea cererii de anulare a acesteia.

Asta înseamnă că Radu Gavriş se poate întoarce la Poliţia Capitalei ca prim adjunct al chestorului Bogdan Berechet, în timp ce pe rolul instanţei îşi va urma cursul cererea de anulare a dispoziţiei date de Liviu Vasilescu.
 
„Suspendă executarea Dispoziţiei Inspectorului General al Poliţiei Române nr. 6883/01.09.2020, până la pronunţarea instanţei de fond. Obligă pârâtul către reclamant la plata sumei de 5.117 lei reprezentând cheltuieli de judecată.Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea pentru exercitarea căii de atac se depune la Tribunalul Bucureşti. Pronunţată azi, 30.09.2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”, se arată în minuta Tribunalului Bucureşti.
 
Detaşarea comisarul-şef Radu Gavriş din funcţia de prim adjunct al şefului Poliţiei Capitalei pe aceeaşi funcţie, dar la Poliţia Harghita, a fost ultimul act semnat de Liviu Vasilescu, înainte să demisioneze de la şefia Poliţiei Române. 
 

Vasilescu, prins pe camere mână-în-mână cu interlopii

Demisia lui Liviu Vasilescu a venit după ce „Adevărul” a publicat imagini cu acesta la o întâlnire de taină, în miez de noapte, cu interlopii din Clanul Duduianu, al căror lider, Emi Pian, fusese înjunghiat în timpul unei partide de barbut.
 
Versiunea lui Liviu Vasilescu este că el a mers să se întâlnească cu interlopii pentru a-i determina să-l îngroape mai repede pe Emi Pian, al cărui trup de afla deja de trei zile într-o vilă, nu la capelă, iar de la o zi la alta tot mai mulţi veneau la priveghi.
 
Şeful Poliţiei Române de atunci, Liviu Vasilescu, s-a întâlnit personal cu reprezentanţii Duduienilor. 
Chestorul Vasilescu a spus că nu a negociat cu interlopii, ci le-a dat o directive Duduienilor: „Se îngroapă. Nu negociem”. 
 
Acestea au fost cuvintele pe care Liviu Vasilescu le-ar fi folosit în noaptea de 8 spre 9 august.  Poliţiştii au ales o zonă pubică pentru a se întâlni cu reprezentanţii interlopilor, dar noaptea, ca element de surpriză. Tot din acest motiv a ales şi Liviu Vasilescu să meargă personal la întâlnire. 
 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

om bun
30.09.2020, 20:24:47

Nu o fi Gavris un Catani al Romaniei dar nici un lingau care nici sa vorbeasca ca Vasilescu nu este , un lingau vandut clanurilor mafiote mai rau ca in Columbia.

+2 (2 voturi)
Sorin Constantin
1.10.2020, 11:51:44

@ om..., paranormalul este aici, în articol !!! Un polițist tras în poză, și tipul este în uniformă!!!

Lamuritorul
1.10.2020, 00:05:04

Ce faci ma Livule, luasi o placuta? Cam tardiva, da'...pofta buna!

+1 (1 vot)
nick53
1.10.2020, 13:54:18

nu atiu cum e in europa de vest, dar stiu ca la americani, daca te-a dat afara sefu, PA!! Cum adica dai in judecata de ce te-a dat afara? De aia!

-1 (1 vot)
FLORIN FLORESCU
2.10.2020, 18:47:29

Fraților , are cineva date mai concrete despre acest CIOCAN CHRISTIAN , ce este , cu ce se ocupă ? A fost demis acum mai mulți ani din poliție , nu știu dacă a mai activat , deoarece nu există declarații de avere conform funcției ocupate , iar acum , brusc apare ca DIRECTOR în Ministerul de Interne . Oare a înnebunit Vela , să-l numească pe ăsta în funcție , după ce a hulit permanent pe la o televiziune acest minister ? Când se recomandă ca purtător de cuvânt al sindicatului condus de agramatul milițian Surugiu , când se recomandă polițist de marcă , de nu mai știi ce să crezi .

+1 (1 vot)
Modifică Setările