UPDATE Comisarul Traian Berbeceanu a părăsit arestul. „Mă voi lupta să mă întorc la echipa mea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Berbeceanu a fost în arest preventiv de pe 23 octombrie până pe 27 noiembrie
Traian Berbeceanu a fost în arest preventiv de pe 23 octombrie până pe 27 noiembrie

După o lună petrecută după gratii, fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba comisarul Traian Berbeceanu va fi cercetat începând de astăzi în libertate în urma unei decizii a magistraţilor Curţii Supreme. Decizia este definitivă. De altfel, Berbeceanu a părăsit deja arestul, la ieşire el declarând că vrea să se întoarcă la locul de muncă.

UPDATE La ieşirea din arestul preventiv, Traian Berbeceanu a ţinut să precizeze că este nevinovat. 

Mai mult, acesta a explicat că experienţa trăită a fost una tristă, însă speră ca „sacrificiul” său să fie unul meritat.

O să vedeţi cum o să-mi construiesc apărarea, dar cert este că îmi voi susţine nevinovăţia indiferent de ceea ce se va întâmpla. Am încredere în justiţiei, în ministrul nostru, în colegul de la sindicat, în presă şi în susţinătorii mei”, a spus Berbeceau.

Fostul şef al BCCO Alba a menţionat că se va întoarce la locul său de muncă unde va lucra la fel ca şi până acum, complet legal.

Nimeni nu trebuie să mai păţească ce am păţit eu. Acum o să ma duc acasă să îmi văd copilul după care mă voi duce la muncă să îmi desfăşor activităţile în limitele impuse în această situaţie. Mă voi lupta să mă întorc la echipa mea, acolo unde îmi este locul”, a precizat Berbeceanu la ieşirea din arest.

Întrebat unde ştie copilul său că se află, comisarul şef Berbeceanu a precizat că acesta ştie că desfăşoară activităţi sub acoperire într-un penitenciar şi că se va întoarce acasă „atunci când oamenii răi îi vor permite asta”.


UPDATE Traian Berbeceanu va fi cercetat în libertate. Magistraţii i-au înlocuit măsura arestării preventive cu interdicţia de a părăsi ţara.

Curtea de Apel Bucureşti a decis pe 19 noiembrie prelungirea mandatului de arestare preventivă emis pe numele lui Traian Berbeceanu, însă decizia nu a fost definitivă iar fost şef al BCCO a făcut recurs.

Fostul şef al BCCO Alba Traian Berbeceanu se află în închisoare de pe 23 octombrie. Magistraţii şi-au motivat decizia de a-l trimite în arest preventiv precizând că faptele pentru care a fost anchetat sunt considerate grave, iar lăsarea lui în libertate ar fi putut influenţa cursul anchetei şi aflarea adevărului.

În acest dosar mai sunt acuzaţi oameni de afaceri din judeţele Hunedoara şi Alba, dar şi viceprimarul Devei, Ovidiu Moş. Alături de Berbeceanu au mai fost arestaţi doi oameni de afaceri din judeţul Alba. 

Berbeceanu este acuzat că ar fi sprijinit trei grupări infracţionale.

Potrivit procurorilor, prima grupare căreia comisarul BCCO Alba i-ar fi oferit protecţie a fost înfiinţată în 2003 de soţii Biriescu. Aceştia se ocupau de comercializarea ilegală a produselor petroliere şi s-ar fi sustras de la plata impozitelor către bugetul de stat. Au administrat aproximativ 20 de firme fantomă, angrenate în fraude tip carusel.

A doua grupare aflată, susţin procurorii, sub protecţia lui Berbeceanu, suspendat din funcţia de şef al BCCO Alba, a fost înfiinţată de Alin Simota şi locotenentul său, Cristian Litera. Procurorii DIICOT susţin că interlopul Cristian Litera, fost bodyguard al patronului clubului Jiul Petroşani, a devenit în 2004 informator al lui Berbeceanu. Aceasta după ce fusese prins făcând trafic de droguri.

De asemenea, baronii fierului vechi din Hunedoara, judecaţi pentru fraude economice de aproape două milioane de euro, au fost în relaţii de încredere cu Traian Berbeceanu, susţin anchetatorii. Acesta l-ar fi anunţat pe unul dintre ei că va fi ridicat de DIICOT.

După ce Berbeceanu a fost pus sub învinuire, apropiaţii săi au dat publicităţii o scrisoare a acestuia, în care şeful de la Crimă Organizată îi prezenta pe cei care ar fi vrut îndepărtarea lui din fruntea structurii. Printre duşmanii lui Berbeceanu se numără, potrivit declaraţiilor acestora din scrisoare, procurori ai DIICOT, dar şi membrii cunoscuţi ai lumii interlope din judeţul Hunedoara.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă: 

Cazul Berbeceanu: ipoteza unei răfuieli prinde contur. „Comisarul Cattani“ îşi asumă scrisoarea din arest

Motivarea judecătorilor: „Comisarul Cattani”, prea periculos pentru procurori

Contraatacul „Comisarului Cattani”

Referatul procurorilor în dosarul comisarului Berbeceanu. Care sunt acuzaţiile aduse poliţistului

Stenograma unei discuţii între comisarul Berbeceanu şi şeful DIICOT Alba Iulia. Poliţistul avea tehnică de înregistrare în birou

Mesaj impresionant de la fratele comisarului Berbeceanu: Eşti mândria mea, eroul copiilor mei, binele care învinge răul

Comisarul Traian Berbeceanu, şeful BCCO Alba Iulia, a fost arestat preventiv. Colegii poliţistului au strigat „Ruşine“ în sala de judecată

Mii de oameni transmit pe Facebook mesaje de susţinere pentru comisarul Traian Berbeceanu

Reacţia interlopilor din Alba după arestarea comisarului Berbeceanu

Colegii poliţistului Berbeceanu: „Comisare fii puternic. Pe noi nu ne pot păcăli infractorii“

Scrisoarea comisarului-şef Berbeceanu: Acţiune mârşavă organizată de procurori şi de ofiţeri de informaţii

Şeful BCCO Alba Iulia, comisarul-şef Traian Berbeceanu, a fost reţinut de procurorii DIICOT

Patimile „Comisarului Cattani“, şeful BCCO Alba Iulia. Cum a învrăjbit şi protejat grupările de interlopi poliţistul Traian Berbeceanu

Povestea lui Traian Berbeceanu, superpoliţistul care i-a trimis în puşcărie pe interlopii din Alba, Hunedoara şi din Sibiu

Şeful de la Brigada de „Crimă Organizată“ Alba Iulia: „Indivizi de cea mai joasă speţă au penetrat instituţii importante ale statului“

Şeful BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, poliţistul anului în 2007, cercetat într-un dosar de crimă organizată

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite