Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat cererea DNA de încuviinţare a percheziţiei deputatului PNL Adrian Miuţescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plenul Camerei Deputaţilor Foto Inquam Photos Octav Ganea
Plenul Camerei Deputaţilor Foto Inquam Photos Octav Ganea

Comisia juridică din Camera Deputaţilor a votat cererea DNA de încuviinţare a percheziţiei deputatului PNL Adrian Miuţescu. Anunţul a fost făcut de deputatul USR Mihai Poliţeanu, membru al comisiei, care a spus că a votat în favoarea cererii, motivând că „nimeni nu trebuie să aibă tratament preferenţial în faţa legii”.

Mihai Poliţeanu a scris pe Facebook că în comisia juridică a Camerei Deputaţilor s-a votat în unanimitate incuviinţarea percheziţiei în cazul liberalului Adrian Miuţescu. Potrivit deputatului USR, Miuţescu „este acuzat de DNA pentru săvârşirea a opt infracţiuni de folosire a influenţei sau autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, anume folosirea influenţei pentru a facilita numiri politice în instituţii publice”. 

„Astăzi la ora 14:00 voi participa la şedinţa Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor pentru a aproba cererea DNA de încuviinţare a percheziţiei deputatului de Argeş, ales pe listele PNL, Adrian Miuţescu. Voi vota pentru, în mod evident: nimeni nu trebuie să aibă tratament preferenţial în faţa legii. Reamintesc că deputatul Miuţescu este acuzat de DNA pentru săvârşirea a opt infracţiuni de folosire a influenţei sau autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, anume folosirea influenţei pentru a facilita numiri politice în instituţii publice. Sper ca PSD şi PNL să nu blocheze cvorumul şedinţei. Revin cu detalii după ora 14:00”, a scris Mihai Poliţeanu pe Facebook. 

Parlamentarul a mai transmis că de la şedinţa Comisiei juridice pentru încuviinţarea percheziţiei informatice în cazul deputatului Miutescu au lipsit reprezentanţii AUR şi UDMR, dar a precizat că a fost cvorum, fiind prezenţi 21 de deputaţi din 27. 

„S-a votat in unanimitate incuviintarea perchezitiei. De la şedinţa Comisiei juridice pentru încuviinţarea percheziţiei informatice în cazul deputatului Miutescu lipsesc reprezentanţii AUR şi UDMR. Este, totuşi, cvorum. Prezenţi 21 din 27. Se numără voturile acum”, a mai scris parlamentarul pe Facebook. 

„Procurorul şef al DNA a iniţiat procedura necesară în vederea încuviinţării, de către Camera Deputaţilor, a percheziţiei informatice în dosarul penal privind pe Miuţescu Gheorghe Adrian, în prezent deputat în Parlamentul României, suspect pentru săvârşirea a opt infracţiuni de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite (art.13 din Legea 78/2000)”, a transmis, miercuri, DNA.  

Cererea urmează să fie votată în plenul Camerei Deputaţilor. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite