Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Comisia Tehnică a CNE: Kovesi nu a plagiat în lucrarea de doctorat

0
27 Jul 2012 18:45:23
Autor: Monika
 Laura Codruţa Kovesi
Laura Codruţa Kovesi

Experţii tehnici ai Consiliului Naţional de Etică (CNE) au stabilit, vineri, că procurorul general Codruţa Kovesi nu a plagiat în teza de doctorat, decizia urmând să fie luată în considerare la şedinţa în care CNE o va lua o hotărâre finală în acest caz, au declarat, pentru Mediafax, surse din CNE.

Experţii au luat relativ uşor această decizie, au dezvăluit sursele citate, întrucât documentele prezentate erau foarte clare şi demonstrau că teza de doctorat nu conţine elemente de plagiat.

Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS) - instituţie pe lângă care funcţionează CNE, precizaseră anterior, tot vineri, că pocurorul general a adus la Consiliu probe suficiente şi convingătoare pentru a nu fi nevoie să i se solicite documente suplimentare, dar o decizie finală în cazul sesizării de plagiat nu va fi luată vineri, termenul legal fiind de 90 de zile.

„Consiliul Naţional de Etică a audiat-o în şedinţa de azi (vineri, n.r.) pe doamna Kovesi. Astăzi nu va fi o decizie finală în ceea ce priveşte sesizarea de plagiat şi nici data la care va fi următoarea şedinţă nu o ştim", a spus purtătorul de cuvânt al ANCS, Gabriela Catană.

Probele luate în discuţie de experţii CNE demonstrează că paragrafele incriminate ca fiind elemente de plagiat, apărute în cărţi din 2008, au fost publicate de Codruţa Kovesi cu şase ani mai devreme, în revista de specialitate Dreptul. Ulterior, Kovesi a consemnat respectivele paragrafe în lucrarea ei de doctorat.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările