Comisia de turism, o invenţie specială pentru UNPR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înfiinţarea unei noi comisii pare să fie soluţia pentru a satisface pretenţiile independenţilor în Camera Deputaţilor.

Dorinţa actualei Puteri de a-şi asigura majoritatea în toate comisiile din Camera Deputaţilor cuplată cu refuzul actualilor şefi de comisii de a se da la o parte îi provoacă pe parlamentari la soluţii bizare. Acestea vizează înfiinţarea unei noi comisii – fie pentru turism şi comerţ, fie pentru mediu. Camera Deputaţilor are deja 17 comisii şi existenţa fiecăreia dintre acestea presupune cheltuieli suplimentare, de la maşină pentru şeful comisiei până la angajarea unui staff propriu.

Toate discuţiile purtate de liderii grupurilor parlamentare au pornit de la dorinţa UNPR de a lua şefia comisiei de muncă, deţinută de liberali. Deputaţii PNL au afirmat că ei deţin doar trei comisii, corespunzător cu ponderea lor actuală (majoritatea dezertorilor către UNPR provin din PSD n.r.). În aceste condiţii, PDL s-a orientat către acele comisii conduse de proprii parlamentari. Una din soluţii ar viza spargerea comisiei de administraţie în două, iar UNPR să primească partea de mediu. Acest scenariu s-a lovit de opoziţia şefei comisiei democrat-liberala Sulfina Barbu. Aşa s-a ajuns la o altă variantă potrivit căreia să fie spartă în două comisia de industrii, iar partea de tursim şi comerţ să fie preluată de UNPR. Comisia de industrii este condusă în prezent de Iulian Iancu (PSD).

La finalul unei întrevederei între liderii grupurilor parlamentare, Mircea Toader (PDL) a anunţat că negocierile vor continua, până în momentul în care democrat-liberalii vor avea majoritatea în toate comisiile.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite