Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis că persoanele care vin din Ucraina nu vor sta în carantină

1
25 Feb 2022 11:18:06
Autor: Lorena Mihăilă
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a decis, vineri, că persoanele care vin din Ucraina în România sunt exceptate de la măsura carantinei, fie că vin direct, fie că ajung după ce au tranzitat Republica Moldova.

„Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat Hotărârea numărul 9 prin care se modifică şi completează Hotărârea CNSU nr. 6 din 31.01.2022 privind procedura de aprobare a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor, în sensul exceptării de la măsura carantinei a persoanelor care sosesc în România din Ucraina, indiferent dacă sosesc direct din Ucraina sau tranzitează Republica Moldova”, a transmis, vineri, CNSU. 

CNSU a precizat că decizia a fost luată din cauza degradării „situaţiei de securitate din Ucraina şi creşterea însemnată a numărului de persoane care au intrat în România prin punctele de trecere a frontierei cu Ucraina precum şi cele care se află în punctele de trecere a frontierei şi intenţionează să intre pe teritoriul naţional”. 

 Potrivit Poliţiei de Frontieră, până joi, la ora 16.00 când a fost transmisă ultima raportare, au intrat din Ucraina 5.300 de persoane, români şi străini, creşterea fiind de 120% faţă de ziua precedentă. 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

dumitru bogdan
25.02.2022, 11:15:25

Și pot să intre și în instituții publice din România nevaccinați? Brusc a dispărut pandemia. Putin ne arata care sunt adevăratele drame.

+1 (1 vot)
Modifică Setările