Fostul director general al Companiei Aeroporturi Bucureşti, Tudor Jidav, găsit în conflict de interese de ANI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul director general al Companiei Aeroporturi Bucureşti, Tudor Jidav, a fost găsit în conflict de interese de Agenţia Naţională de Integritate, care a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 6 pentru a verifica indiciile cu privire la acestă infracţiune.

Concret, inspectorii de integritate susţin că, în cazul lui Tudor Jidav s-a constatat „încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie penală, ca urmare a semnării de către acesta în perioada deţinerii funcţiei de director general a unor contracte de colaborare încheiate între Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti SA şi B.R.D. Groupe Societe Generale, instituţie bancară în cadrul căreia soţia persoanei evaluate deţine calitatea de angajat şi acţionar, de pe urma cărora atât persoana evaluată, cât şi soţia acestuia au realizat foloase patrimoniale”.

Potrivit Agenţiei de Integritate, valoarea contractelor încheiate între Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti SA şi B.R.D. Groupe Societe Generale este de 456.776 Euro +TVA.

Tudor Jidav  a deţinut funcţia de Director general în cadrul  Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti S.A. în perioada 18 noiembrie 2009 – 12 iunie 2012.

Astfel, ANI a sesizat Parchetul Judecătoriei Sector 6 pentru a verifica indiciile privind săvârşirea de către Jidav a infracţiunii de conflict de interese.

Citiţi pe aceeaşi temă:

Viceprimarul din Miercurea Ciuc, Attila Antal, doi viceprimari, un primar şi un fost consilier local, găsiţi incompatibili de ANI

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite