Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Condiţia pusă de autorităţi pentru ca restaurantele să rămână deschise în permanenţă

6
20 Apr 2021 00:25:58
Autor: Lucaniuc Florentin
Foto Facebook
Foto Facebook

Restaurantele care îşi vaccinează întreg personalul ar putea rămâne deschise, indiferent de rata de incidenţă din localitatea în care se află, a declarat, luni seara, la Digi24, premierul Florin Cîţu.

El a precizat că este o posibilitate aflată încă în discuţie şi că propunerea vine dinspre industria HoReCa.
 
„Trebuie să vedem partea asta de după pandemie şi am avut discuţii cu restaurantele, pentru că au fost lovite cel mai mult în perioada asta de pandemie, din păcate. Pentru restaurante am propus şi discutăm - nu este o decizie luată, dar discutăm -  ca dacă îşi vaccinează tot personalul, şi hotelierii şi aşa mai departe, să fie deschişi tot timpul, să nu mai fie legaţi de rata de incidenţă. Deci, poate să fie deschis, poate cu 50 la sută din capacitate, dar să nu mai fie legaţi de rata de incidenţă - creşte, scade rata de incidenţă, să-i închidem. Să nu mai fie (închis), dacă are tot personalul în acea unitate vaccinat”, a detaliat Florin Cîţu.

Personalul lor ar putea avea un statut special. „Şi aşa putem să facem şi cu companiile din România. Trebuie să-şi vaccineze tot personalul pentru că aşa nu mai au probleme cu producţia, nu mai au focare. Şi sunt sigur că vor dori. Ne-au spus companiile, ne tot sunau, să facă centru de vaccinare. Avem vaccin acum să facem centru să se vaccineze oamenii. Companiile mari sunt sigur că vor face acest lucru. Este în beneficiul tuturor”, a subliniat Florin Cîţu.
 
„Dacă românii vor să revină la normalitate, avem dozele, putem să avem 50 la sută dintre persoane vaccinate la sfârşitul lunii mai. Trebuie doar să ne vaccinăm. Obiectivul meu eu mi l-am atins: am făcut rost de doze, avem centre de vaccinare, avem tot ce trebuie. Doar să ne vaccinăm. E un obiectiv în care iau o cifră pesimistă, dar noi avem mai multe doze. Am zis OK, 5 milioane la sfârşitul lunii mai”, a explicat şeful executivului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Utilizator Adevărul
20.04.2021, 00:30:39

Comentariu considerat abuziv.

Comandor Gherghisan
20.04.2021, 00:33:12

"Restaurantele care îşi vaccinează întreg personalul ar putea rămâne deschise, indiferent de rata de incidenţă din localitatea în care se află" Daca zona este carantinata cine mai vine la restaurant?

0 (8 voturi)
Davide Isa
20.04.2021, 09:37:57

Daca oamenii sunt sanatosi, de ce sa se "vaccineze"?! De fapt, este un alt mod abject de a obliga vaccinarea. Punct.

-1 (7 voturi)
Edmond Wolf
20.04.2021, 09:55:45

Davide Isa Nu se urmărește eradicarea covidului. Ceea ce se urmărește este creșterea consumului de vaccinuri, politică care nu are nici o legătură cu boala și în consecință eliberarea certificatelor (deocamdată a adeverințelor) de vaccinat. Toată lumea trebuie să intre în baza de date transformându-se într-un număr de identitate internațional care să poată fi accesat și recunoscut în orice colț al lumii și de orice entitate esențială pentru el: bancă, supermarket, firmă de transport, prestator de servicii de sănătate, benzinărie, etc..

0 (4 voturi)
dumitru bogdan
20.04.2021, 10:13:19

Se vede ca domnul prim-ministru este un excelent speculator pe curs, dar în jalnic epidemiolog. Pai, într-un restaurant plin numai chelnerii transmit virusul. Sau cei care mănâncă, vorbesc, fără masca pe figura? Vorbește sa se afle în treaba. Cunosc caz care a făcut Covid, ambele doze de vaccin Pfizer, dar a tras ceva în spital reinfectat iau spus doctorii, cu tulpina braziliana.

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările