Conducătorul trenului care a deraiat în Spania refuză să răspundă întrebărilor puse de anchetatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Francisco Garzon, conducătorul trenului care a deraiat în Spania. FOTO: Reuters
Francisco Garzon, conducătorul trenului care a deraiat în Spania. FOTO: Reuters

Francisco Jose Garzon Amo, conducătorul trenului deraiat în Spania care a dus la moartea a 78 de persoane, a refuzat să răspundă la întrebările iniţiale puse de autorităţi, au anunţat surse din poliţia spaniolă, citate de BBC.

Francisco Garzon este în prezent aflat sub supraveghere în spital. Poliţia din Galicia a anunţat vineri că bărbatul, rănit uşor şi spitalizat, a fost arestat joi seara şi plasat sub custodie pentru "imprudenţă" şi pentru "delicte legate de accident".  

El este suspectat că a condus prea repede, rapoartele indicând faptul că trenul se deplasa cu o viteza aproape dublă în momentul accidentului, faţă de limita de viteză permisă.

Cazul trebuie, în acest moment, să urmeze „procedura unui proces juridic”, au adăugat surse din poliţie. Şeful poliţiei din regiunea Galicia, Jaime Iglesias, a confirmat cu câteva ore în urmă că şoferul trenului „va fi supus întrebărilor în calitate de suspect pentru o infracţiune legată de cauza accidentului”, potrivit AFP.

Nu a fost stabilit un termen pentru apariţia sa în faţa judecătorului, dar va fi dus în faţa Înaltei Curţi din Galicia cât mai devreme.

Poliţia a confirmat numărul de 78 de persoane decedate, cu toate că iniţial comunicaseră 80 de persoane. Diferenţa vine din faptul că rămăşiţele umane au fost identificate greşit în fazele iniţiale.

Cel puţin 130 de persoane au fost duse la spital după accidentul din apropierea oraşului Santiago de Compostela, iar 95 sunt în continuare spital. Printre cele 32 de persoane cu răni grave sunt şi copii.

Citeşte mai multe despre accidentul feroviar din Spania:

FOTO VIDEO Accidentul feroviar din Spania, al treilea cel mai grav din istoria ţării: 78 de morţi şi 143 de răniţi

Accidentul trenului care a deraiat este al treilea cel mai grav din istoria Spaniei, potrivit bilanţului provizoriu, care se ridică la 78 de persoane decedate şi 143 de răniţi.

Viteza excesivă, printre cauzele principale ale accidentului feroviar din Spania. Trenul depăşise cu 100 de kilometri pe oră limita de viteză impusă pe acel traseu

Presa spaniolă enumera, joi, viteza excesivă printre cauzele principale ale accidentului de tren soldat cu 77 de morţi şi 143 de răniţi, miercuri seara, la Santiago de Compostela, în nord-vestul ţării, relatează AFP.

FOTO VIDEO Accident în Spania: Cel puţin 77 de morţi şi 143 de răniţi în urma deraierii unui tren

Cel puţin 77 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 143 au fost rănite, după ce un tren a deraiat, miercuri, la Santiago de Compostela, în nord-vestul Spaniei. Acesta este cel mai mare număr de victime înregistrat într-un incident feroviar, de la atentatele teroriste de la Madrid, din 2004, când patru trenuri au explodat în patru staţii diferite.

VIDEO Cum s-a produs accidentul feroviar din Spania, soldat cu cel puţin 78 de morţi şi 143 de răniţi

Cotidianul „El Pais” a publicat joi o filmare care arată cum trenul care a deraiat în drum spre Santiago de Compostela s-a desprins de pe şine, iar mai multe vagoane au fost distruse.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite