Conferinţă în SUA despre preşedinţia română a Consiliului UE: Ce a spus ambasadorul român despre relaţiile transatlantice şi rolul ţării noastre în UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasadorul României la Washington George Cristian Maior a susţinut marţi, la Institutul Hudson din Washington,  o prelegere despre priorităţile preşedinţiei române a Consiliul Uniunii Europene.

În prezentarea sa, ambasadorul George Cristian Maior a evidenţiat provocările majore din perioada exercitării, de către România, a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, şi anume alegerile pentru Parlamentul European, ieşirea Marii Britanii din UE, negocierile pentru bugetul Uniunii pentru următorii şapte ani, arată un comunicat al Ambasadei române la Washington.

Potrivit comunicatului, ambasadorul român a remarcat că toate aceste teme sunt importante şi pentru Statele Unite, deoarece „destinele europene şi americane au fost întotdeauna interconectate“.

„Când Uniunea Europeană este puternică, parteneriatul transatlantic este puternic şi în beneficiul ambelor părţi: UE şi SUA“, a afirmat George Cristian Maior.

Ambasadorul român a mai spus că întărirea relaţiilor transatlantice reprezintă o prioritate a preşedinţiei române la Consiliul UE.

El a făcut aceste declaraţii în faţa a peste o sută de persoane, reprezentaţi ai administraţiei americane, membri ai corpului diplomatic acreditat la Washington şi reprezentanţi ai presei internaţionale şi ai mediului academic. Evenimentul a fost moderat de Walter Russell Mead, editorialist al cotidianului Wall Street Journal.

Institutul Hudson din Washington este unul dintre cele mai prestigioase think-tank-uri din capitala americană. Fondat în 1961, Institutul este angajat în cercetare şi analiză inovatoare care promovează securitatea globală, prosperitatea şi libertatea. Institutul Hudson realizează studii interdisciplinare în domeniile apărării, relaţiilor internaţionale, economiei, tehnologiei, culturii şi legislaţiei, precizează Ambasada României în SUA.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite