Consiliul S5 a constatat încetarea funcţiei de primar a lui Piedone. Prefectul Capitalei va înştiinţa Guvernul pentru organizarea alegerilor. Cine candidează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toni Grebla FOTO Guvernul României
Toni Grebla FOTO Guvernul României

Consiliul Local al sectorului cinci a constatat încetarea funcţiei de primar a lui Cristian Popescu-Piedone, urmând ca prefectul Capitalei, Toni Greblă,  să înştiinţeze Guvernul pentru stabilirea datei privind organizarea unor noi alegeri. Unul dintre primii candidaţi anunţati deja pentru conducerea primăriei este fiul primarului condamnat.

Prefectul Capitalei a declarat penru „Adevărul” că membrii Consiliului Local al Sectorului 5 au luat act de încetarea funcţiei primarului de sector, Cristian Popescu Piedone, ca urmare a condamnării de patru ani de închisoare cu executare în dosarul „Colectiv”. 

Prefectul Capitalei a oferit mai multe detalii cu privire la următorii paşi pentru declanşarea alegerilor privind conducerea primăriei sectorului 5. 

„Secretarul general al primăriei îmi trimite mie Hotărârea Consiliului, eu iau act, verific legalitatea şi declar vacant postul de primar şi înaintez Guvernului această constatare, urmând să stabilească data alegerilor”, a declarat prefectul Capitalei, Toni Greblă, explicând că în acest caz este nevoie şi de Hotărârea de condamnare. 

Val de candidaţi pentru conducerea Primăriei Sectorului 

O primă candidatură care a fost deja anunţată este chiar fiul lui Cristian Popescu-Piedone. Vlad Popescu Piedone (PPU) a obţinut un mandat de deputat în Parlamentul României pe listele PSD. 

Octavian Berceanu, fost şef al Gardei de Mediu, este al doilea politician care a anunţat că ar vrea să candideze pentru funcţia de primar al Sectorului 5. 

Pentru cursa privind obţinerea funcţiei de primar al sectorului se mai încălzesc încălzesc pentru competiţie şi alţi doi foşti pretendenţi, Daniel Florea din PSD şi Alexandru Dimitriu din USR.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite