Eveniment

articolul anterior articolul urmator

SURSE Consiliul Superior al Magistraturii a dat aviz pozitiv pe proiectul de desfiinţare a SIIJ

1
11 Feb 2022 14:33:52
Autor: Radu Eremia
Cătlin Predoiu, ministrul Justiţiei, a mers şi a prezentat proiectul în faţa CSM, structură care a dat aviz pozitiv. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Cătlin Predoiu, ministrul Justiţiei, a mers şi a prezentat proiectul în faţa CSM, structură care a dat aviz pozitiv. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a dat un aviz pozitiv pe proiectul de desfiinţare a Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), potrivit informaţiilor Adevărul. Actul normativ trebuie să fie mai înainte aprobat de Guvern, pentur a merge apoi în Parlament, for care are ultimul cuvânt de spus.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, le-a solicitat membrilor CSM, încă de la începutul şedinţei, să dea un aviz pozitiv pe un proiect realizat în urma mai multor discuţii inclusiv cu membrii Consiliului şi care în această formulă este agreat de PSD, PNL, UDMR şi Grupuo minorităţilor. 

Judecătorii Mihai Bălan, Gabriela Baltag şi Evelina Oprina au precizat că dau aviz negativ. Şi procurorii Florin Deac şi Cristian-Mihai Ban au subliniat că avizul său va fi unul negativ.

Cu toate acestea, proiectul de desfiinţare a Secţiei de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie a trecut la vot, fiind înregistrate 11 voturi din 19 persoane prezente. 

Pe ordinea de zi figura iniţial şi alegerea noii conduceri a CSM, în condiţiile în care interimar este acum Bogdan Mateescu, însă acest punct a fost eliminat. Motivul este atacarea la CCR a hotărârii de validare a unui membru al CSM, Marian Budă.

Marian Budă şi-a anunţat intenţia de a candida, însă doar după ce se pronunţă CCR pe tema legalităţii mandatului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

leuldinpanjshir99
11.02.2022, 14:59:44

Din moment ce jigodia de Predoiu a permis taberei Savonea din CSM sa selecteze ce procurori vrea - pardon, sa organizeze concursuri pe post - nu e nicio problema cu respectivul proiect de lege. SIIJ nu moare, SIIJ se transforma!

Modifică Setările