Contestaţia faţă de verdictul care o scapă pe Kovesi de plagiat a fost respinsă. Şefa DNA rămâne cu titlul de doctor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CNATDCU  menţine verdictul de neplagiat în cazul procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi FOTO David Muntean
CNATDCU  menţine verdictul de neplagiat în cazul procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi FOTO David Muntean

Consiliul Naţional pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare a respins, marţi, contestaţia raportului care stabileşte că procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, nu a plagiat, potrivit agerpres.

Surse oficiale din cadrul CNATDCU au declarat pentru agerpres că 32 de membri ai Consiliului General al CNATDCU au votat împtriva contestaţiei, unul în varoarea acesteia şi un alt membru s-a abţinut.

Grupul de Investigaţii Politice, al cărui preşedinte este Mugur Ciuvică, a contest la finalul anului trecut decizia din 8 decembrie a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), potrivit căruia  procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kövesi, nu a plagiat în teza sa de doctorat.

Concluziile experţilor

Cei trei experţi, prof. Claudia Ghica Lemarchand, prof. Vlad Constantinesco (de la Universităţile din Strasbourg şi Rennes) şi conf. Radu Chiriţă (Universitatea Babeş Bolyai, din Cluj), care făcut parte din comisia de analiză a tezei de doctorat, au propus trei concluzii/măsuri:

1. Menţinerea titlului de doctor al dnei. Codruţa Laura Kövesi, retragerea acestuia apărându-ne ca fiind o sancţiune excesivă şi neadaptată;

2. Publicarea Raportului comun al Comisiei noastre şi anexarea acestuia la toate exemplarele din teza dnei. Kövesi prezente în toate bibliotecile din ţară – mai ales, în Universitatea de Vest din Timişoara, unde teza a fost susţinută;

3. Interzicerea publicării tezei în starea actuală, când – deşi nu se poate reţine plagiatul – în opinia noastră, este sub standardele de calitate ale unei teze de doctorat", sunt propunerile membrilor comisiei.

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a anunţat oficial într-o conferinţă de presă că procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, nu a plagiat în lucrarea de doctorat, apreciind că retragerea titlului de doctor ar fi o decizie excesivă şi neadaptată.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite