Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Continuă demolarea spaţiilor comerciale de la metrou. De data aceasta cele de la staţia Pipera. Comercianţii susţin că acţiunea de evacuare este abuzivă

10
9 Apr 2021 00:21:17
Autor: Lucaniuc Florentin
Imagine/Inquam
Imagine/Inquam

După ce ieri au fost demolate, rând pe rând, toate chişcurile de la staţia de metrou Ştefan Cel Mare, astăzi au urmat cele de la staţia Pipera să fie puse la pământ. Angajaţii magazinelor din subteran s-au adunat la metrou să protesteze faţă de măsura impusă de companie.

În zilele următoare se va trece şi la staţiile din celelalte sectoare, spun autorităţile. Multe dintre ele încurcă evacuarea călătorilor în caz de urgenţă.
 
Pe de altă parte, comercianţii spun că acţiunea este abuzivă şi că ei sunt victimele unui război politic între ministrul Transporturilor şi sindicatele conduse de Ion Rădoi. Sindicatul încasa 80% din chiriile pentru spaţiile respective.
 
„Vor să ne dea afară şi să ne lase pe drumuri. Noi protestăm acum spunând în faţa dvs că rămânem pe drumuri. 80% dintre noi au numai aceste afaceri. Ne angajează ei? Să ne dea statul. S-au gândit ce se întâmplă cu noi?”, a spus Victor Gusatu – secretar general al Asociaţiei comercianţilor de la metrou.
 
Metrorex a trimis, în urmă cu două săptămâni, ordinul de evacuare şi le-a transmis comercianţilor că aveau termen să elibereze spaţiile până pe 2 aprilie. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, compania a început procedura de evacuare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

gyll
9.04.2021, 06:15:20

Gușatu, secretar general al asociației buticarilor de la Metrou. Și-au făcut și asociație. Oare are vreo legătură cu Rădoi domnul Gușatu?

+6 (8 voturi)
Stancilă
9.04.2021, 09:05:51

Secretar general, inseamna ca au si presedinte, vicepresedinte, consilieri, contabile, tot tacimul . Sleahta s-a dezvoltat bine si cu profit frumos pe vremea frumoasa a pesedeilor . Sa inchirieze direct de la metrou , nu de la sindicat . Sindicatul ala trebuie luat la purecat asa, temeinic, sa vedem si noi cum e treaba in curtea pesedeilor tip Radoi . Si nu nimai sindicatul ala, toate structurile parazitare din toate ministerele , aciuate pe linga sau in directi in cadrul institutiilor . Toate capusele astea sint inventate de baietii destepti care nu au mai incaput in functiile disponible ; au inventat si apoi pus in practica cu ajutorul neprecupetit al politicienilor structuri si scheme cu scop precis : deturnarea banului public . Intrebati romanii daca sint de acord cu asta .

+3 (3 voturi)
Alexandru Preda
9.04.2021, 07:56:23

Dar pe cine deranjau aceste magazine? Pe călători în mod cert nu. Venind de la serviciu, mai luai de foame o plăcintă, un covrig, te mai uitai la eșarfe etc în timp ce așteptai metroul.

-4 (6 voturi)
Ion Ion
9.04.2021, 07:59:45

Nu inteleg nevoia de circ . Un rind de panouri ca la santiere , in exterior un rind de jandarmi/politisti locali si "circulati va rog !" . Vrem sa ne aratam muschii , vrem sa postam si noi ceva pe retele de socializare ? Vrem sa dam o piine la ziaristi ? Scandalul se face doar in public , cu martori si panarama . De ce nu alegem varianta civilizata ?

-3 (5 voturi)
Constantine Constantine
9.04.2021, 08:20:16

Varianta civilizata ar fi fost noaptea, dupa inchiderea metroului pentru calatori.Li se dadeau 24-48 de ore comerciantilor ca sa-si pregateasca marfurile de evacuare si in doua ore acestia aveau timp sa-si evacueze marfurile iar pina dimineata demolatorii aveau timp sa faca curatenie luna. Dar daca asa au vrut ministrul , directorul general si primarul sa-si umfle muschii si sa laude faptul ca se lucreaza cu ranga la vedere in fata televiziunilor e tipic romanesc.Oricum in ce priveste metroul, atentie bucuresteni, vi se pregateste ceva!! Banii pe care Metrorex va trebui sa-i returneze comerciantilor pentru abuzurile comise vor fi recuperati de la dv!! Calatoria va fi intre 3 si 5 lei.

-3 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările