Conţinutul cererii lui Liviu Dragnea: Conduita PSD Central echivalează cu însuşirea actului ilegal comis de organizaţia Teleorman

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea 7 februarie 2016. FOTO inquam Photos
Liviu Dragnea 7 februarie 2016. FOTO inquam Photos

Liviu Dragnea susţine, în cererea de intervenţie adresată Tribunalului Bucureşti că, având în vedere că cele două angajate DGASPC care au lucrat în realitate la PSD Teleorman au comis fapte de fraudă, activitatea organizaţiei judeţene a fost ilicită în perioada 2006-2012, ceea ce duce, potrivit legii, la dizolvarea acesteia, scrie publicaţia online mainnews.ro.

Astfel, având în vede că la votarea modificărilor de statut din 29 iulie au participat inclusiv reprezentanţi ai PSD Teleorman, Liviu Dragnea susţine că PSD şi-a însuşit actul ilegal comis de organizaţia Teleorman, ceea ce ar putea duce chiar la dizolvarea întregii formaţiuni, potrivit sursei citate.

„În ipoteza în care ar rămâne această calificare juridică de fapte de corupţie dată în dosarul 2401/1/2018 la data de 27.05.2019, activitatea celor două salariate Botorogeanu Adriana şi respectiv Stoica Anisa, care în prealabil încheiaseră cu persoana juridică de drept public DGASPC Teleorman contract individual de muncă în conformitate cu codul muncii, cu exprimarea în prealabil a consimţământului, creează ipotezele în care inclusiv organizaţia de partid PSD Teleorman care reprezintă partidul politic însuşi la nivel local a cauzat o pierdere altei părţi, în sensul definiţiei de fraudă pe care a avut-o în vedere instanţa naţională când a pronunţat decizia nr 142/27.05.2019”, se arata in documentul înaintat de Liviu Dragnea instanţei şi citat de mainnews.ro.

Fostul lider PSD spune că instanţa a decis că activitatea celor două a cauzat pierderi DGASPC, iar acest fapt duce la concluzia că „fie organizaţia de partid PSD Teleorman trebuie dizolvată şi dizolvarea constituie modificare de statut şi trebuie comunicată Tribunalului Bucureşti (..), fie, în situaţia în care partidul PSD central nu a procedat în maniera acesta, şi în data de 29 iulie 2019 au participat inclusiv reprezentanţi din cadrul organizaţiei de partid PSD Teleorman la votarea modificărilor la statut, suntem în ipoteza juridică în care conduita PSD Central echivalează cu însuşirea actului ilegal comis de organizaţia PSD Teleorman in intervalul 7.07.2006- 18.12.2012, ceea ce duce chiar la dizolvarea partidului politic PSD însuşi”.

Joi a apărut informaţia că Tribunalul Bucureşti judecă o cerere de intervenţie formulată de fostul lider al PSD Liviu Dragnea, în dosarul în care PSD a solicitat instanţei înregistrarea în Registrul partidelor politice a noii conduceri a partidului.

Contestaţia lui Liviu Dragnea are la bază faptul că el nu demisionase din funcţie în momentul organizării Congresului PSD. Deşi pare o anomalie, statutul nu prevede destituirea preşedintelui partidului, Liviu Dragnea reclamă că a continuat să fie preşedintele PSD chiar şi după condamnare. 

La Congresul la care a fost aleasă la conducerea PSD Viorica Dăncilă, a fost schimbat şi statutul. PSD a cerut instanţei modificarea statutului, iar Tribunalul Bucureşti încă n-a luat o decizie, ca urmare a intervenţiei lui Liviu Dragnea. În aceste condiţii, Viorica Dăncilă nu e preşedintele oficial al PSD. 

Deputatul PSD Florin Iordache susţine că acţiunea în instanţă depusă de Liviu Dragnea împotriva Vioricăi Dăncilă va fi respinsă, întrucât PSD a modificat legal statutul partidului. „Bate câmpii. Noi nu mai aveam preşedinte. Am modificat statutul, apoi am organizat alegeri“, a spus Iordache pentru Adevărul, arătând că Liviu Dragnea încearcă, de fapt, să lege dosarul în care a fost condamnat de statutul PSD.

Liviu Dragnea este încarcerat la Penitenciarul Rahova din 27 mai, când a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la trei ani şi jumătate de închisoare în procesul privind angajările fictive de la Direcţia pentru Protecţia Copilului Teleorman. Fostul lider al PSD mai are o condamnare definitivă de doi ani de închisoare cu suspendare, primită în aprilie 2016 în dosarul Referendumului. De asemenea, Dragnea este urmărit penal în dosarul Tel Drum.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite