Contract uriaş: Armata Română vrea să cumpere camioane de 3,4 miliarde de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Producătorii de camioane militare pot depune oferte până pe 13 august
Producătorii de camioane militare pot depune oferte până pe 13 august

Ministerul Apărării Naţionale a lansat o licitaţie uriaşă pentru camioane, cisterne şi remorci. Contractul ar urma să aibă o durată de 7 ani şi ar fi de peste 3,4 miliarde de lei. Anunţul a fost publicat în SEAP, iar termenul pentru depunerea ofertelor este 13 august.

În total, armata vrea să cumpere peste 3200 de vehicule de mare tonaj. Mai exact este vorba de 2.902 autocamioane militare de diferite tipuri şi de 363 de remorci.

Anunţul vine după ce în primăvară Ministerul Apărării Naţionale a anunţat că va achiziţiona alte 173 de autocamioane militare de la IVECO Defence Vehicles pentru circa 128 de milioane de lei. Este vorba de camioane 6X6 Iveco DV High Mobility Truck care urmează să fie livrate în acest an.

Italienii vor livra camioane cu tracţiune integrală 6X6 din gama de vehicule de înaltă mobilitate a Iveco Defence Vehicles. Sunt concepute să transporte trupe sau echipamente, au în dotare troliu de recuperare din teren greu şi sunt echipate cu sistem central de umflare a pneurilor în timpul mersului.  

Camionul pentru a fost  conceput pentru a oferi sprijin tactic în orice operaţiune militară şi poate fi uşor transportat  în teatrele de operaţii cu aeronave C-130. 

Cel mai pobabil este vorba de modelul Iveco M250 care se află în producţie din anul 2003. Are un motor de 450 CP, iar cabina este concepută pentru şofer şi trei pasageri. La cerere, există posibilitatea de a fi dotat cu blindaj.

.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite