Controale amănunţite la punctele de trecere a frontierei pentru prevenirea unor „ameninţări la adresa securităţii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia de Frontieră anunţă că face controale amănunţite la graniţele ţării FOTO Arhivă Adevărul
Poliţia de Frontieră anunţă că face controale amănunţite la graniţele ţării FOTO Arhivă Adevărul

Poliţia de Frontieră face controale amănunţite la graniţele cu statele vecine, pentru prevenirea migraţiei ilegale şi a eventualelor ameninţări la adresa securităţii naţionale şi internaţionale. Această măsură este temporară, însă în această perioadă va creşte timpul de aşteptare pentru efectuarea formalităţilor de frontieră.

Poliţia de Frontieră a anunţat, vineri, că în această perioadă, în cooperare cu celelalte instituţii care au atribuţii în punctele de trecere a frontierei, se fac verificări amănunţite asupra persoanelor şi mijloacelor de transport care tranzitează frontiera, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, în conformitate cu prevederile legislaţiei interne şi internaţionale.

Poliţiştii precizează că această măsură are caracter temporar, „scopul fiind prevenirea tranzitării frontierei de către persoane, provenite din state aflate în zonele de conflict, care pot derula activităţi ce reprezintă o ameninţare reală la adresa securităţii interne şi externe”.

Din acest motiv însă, în punctele de frontieră de la graniţa cu statele vecine se pot forma cozi, astfel că timpul de aşteptare pentru efectuarea formalităţilor de frontieră poate creşte.

„În acest sens, au fost dispuse toate măsurile aflate în competenţa instituţiei pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ şi civilizat. Astfel, s-au luat măsuri de suplimentare a personalului care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi de creştere a numărului arterelor de control din punctele de frontieră”, potrivit unui comunicat emis de Poliţia de Frontieră.

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor să folosească toate punctele de trecere a frontierelor, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite