Controale la cluburi, terase, baruri şi restaurante din Capitală, fiind aplicate amenzi de 174.800 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia a dat amenzi de 174.800 de lei în urma unor controale făcute vineri la cluburi, terase, baruri şi restaurante din Capitală.

„La data de 03 iulie a.c., 105 poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti împreună cu specialişti din cadrul altor instituţii au descoperit nereguli la mai multe cluburi, terase, baruri şi restaurante din Capitală, iar ca urmare a acţiunii desfăşurate au fost aplicate amenzi în valoare totală de peste 174.800 de lei. De asemenea s-a acţionat şi în trafic, fiind controlate 103 autovehicule care  efectuau transport de persoane”, anunţă Poliţia Capitalei.

În noaptea dintre 03 spre 04 iulie poliţiştii Capitalei, împreună cu poliţişti ai Poliţiei Locale Bucureşti, reprezentanţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, inspectori ai Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti şi comisari ai Comisariatului Pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti au desfăşurat o acţiune în vederea verificării respectării măsurilor care se aplică pe durata stării de alertă pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid 19, precum şi pentru respectarea altor acte normative în vigoare.

În urma acţiunii ce a vizat 64 de societăţi comerciale din Municipiul Bucureşti, echipele mixte de control au aplicat  81 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 174.800 de lei, din care 12 sancţiuni contraventionale pentru nerespectarea măsurilor care se aplică pe durata stării de alertă pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid 19.

Totodată, la un local au fost descoperite şi retrase de la consum aproximativ 30 de kg produse alimentare de origine animală care nu prezentau elemente de identificare.

Echipele de control au descoperit la un club din Sectorul 3, care avea activitatea suspendată temporar şi nu avea autorizaţie de funcţionare, că în incinta localului se desfăşoară activităţi comerciale. În acest caz au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale în valoare totală 57.500 lei, iar ca măsura complementară s-a menţinut suspendarea activităţii. De asemenea poliţiştii vor face demersuri în vederea identificării tuturor sumelor de bani încasate în perioada suspendării pentru  a fi confiscate.

Sancţiunile contravenţionale au fost aplicate şi pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice, nerespectarea legislaţiei privind  protecţia consumatorilor precum şi pentru abateri de la normele din domeniul sănătăţii publice şi încălcarea legislaţiei privind paza şi protecţia bunurilor

Tot vineri, în intervalul orar 15:00-19:00 poliţiştii Capitalei împreună cu ingineri specialişti din cadrul Registrului Auto Român şi I.S.C.T.R. au acţionat şi în zona staţiilor de taxi din sectorul 4, fiind verificate microbuzele care transportă persoane pe rutele preorăşeneşti. Această acţiune a avut ca scop  verificare modului de respectare a actelor normative  în vigoare şi descurajarea persoanelor care nu respectă măsurile de prevenire  a răspândirii virusului Covid 19, precum şi verificarea stării tehnice a vehiculelor, fiind aplicate 43 de amenzi de peste 22.500 de lei, iar ca măsuri complementre au fost reţinute 16 certificate de înmatriculare precum şi un permis de conducere.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite