Controale ISU în unităţile de învăţământ, înainte de începerea anului şcolar. Câte amenzi au dat pompierii în Bucureşti şi în Ilfov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii ISU au aplicat în şcolile din Bucureşti şi din Ilfov 74 de amenzi pentru deficienţe îregistrate pe linia securităţii la incendiu în urma a 36 de controale efectuate în perioada 2-9 septembrie, potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov.

 „Premergător începerii noului an şcolar, inspectorii (…) au desfăşurat o serie de activităţi de control pe linia securităţii la incendiu, care au avut drept scop verificarea respectării regulilor şi măsurilor de prevenire, la unităţile de învăţământ din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov. În acest sens, în perioada 2-9 septembrie 2020, au fost efectuate 36 de controale de prevenire, în urma cărora au fost constatate 74 de deficienţe, pentru care s-au aplicat 74 de sancţiuni contravenţionale, conform legii”, se arată în comunicatul ISUBIF.

Ce au verificat pompierii în şcoli

Pe timpul controalelor efectuate, principalele aspecte urmărite au vizat:

  • Asigurarea permanentă a condiţiilor de evacuare a persoanelor;
  • Funcţionarea iluminatului de securitate pentru evacuare;
  • Exploatarea corectă a centralelor termice şi a coşurilor de evacuare a fumului;
  • Existenţa şi funcţionarea stingătoarelor de incendiu şi a reţelelor de hidranţi interiori;
  • Existenţa şi funcţionarea instalaţiilor de detectare, semnalizare, alarmare şi stingere a incendiilor.

„Tot cu această ocazie, dat fiind faptul că procesul electoral se va desfăşura în interiorul unităţilor de învăţământ, au fost efectuate verificări şi instruiri pe linia securităţii la incendiu, pentru preîntâmpinarea eventualelor situaţii de urgenţă ce pot apărea pe timpul procesului de votare”, se mai arată în comunicat.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite