Control la o firmă a parlamentarului Nicolae Păun. Au fost găsiţi 800.000 de lei care nu pot fi justificaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Firmele deputatului Nicolae Păun, vizate de un control antifraudă
Firmele deputatului Nicolae Păun, vizate de un control antifraudă

O firmă controlată de Nicolae Păun, care a susţinut în Parlament amnistia fiscală, este vizată de un control antifraudă, acţiunea având loc într-un dosar care este pe rolul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

DNA a dispus un control antifraudă la societăţile comerciale S.C. Niky Scorpion Alcom SRL şi SC Pedros Impex SRL, într-un dosar aflat în lucru.

Acţiunile de control au început marţi, 21 iulie, perioada vizată fiind 1 ianuraie 2014 – prezent, iar până în acest moment la SC Niky Scorpion Alcom SRL a fost găsită în caserie suma de peste 800.000 lei care nu poate fi justificată.

Potrivit unor surse citate de Agerpres, Păun ar fi cerut bani unor cetăţenilor de etnie romă pentru a susţine în Parlament legea amnistiei fiscale. 

Nicolae Păun, alături de alţi nouă deputaţi PSD - Marian Ghiveciu, Gheorghe Bogdan, Marius Manolache, Adrian Mocanu, Ciprian Nica, Florin Pâslaru, Cătălin Rădulescu, Rodin Traicu, Eugen Uricec -, au iniţiat proiectul de modificare a Codului penal. Proiectul prevede că măsurile preventive pot fi dispuse „dacă există probe concrete din care rezultă dincolo de orice îndoială ca o persoană care a săvârşit o infracţiune şi dacă sunt necesare în scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal, al împiedicării sustragerii suspectului ori a inculpatului de la urmărirea penală sau de la judecată, ori al prevenirii săvârşirii unei alte infracţiuni”.

Deputatul Nicolae Păun are, potrivit declaraţiei de avere din 26 mai 2015, o casă de 120 metri pătraţi, cumpărată în anul 1994 şi un autoturism Opel din 2009.

Nicolae Păun a obţinut, în anul fiscal anterior declaraţiei de avere, venituri de 64.368 de lei de la Camera Deputaţilor, iar soţia sa, Cristina Păun, a încasat 16.416 lei, fiind consilier juridic al SC Niky Scorpion Alcom SRL.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite