Control judiciar pentru două persoane, produse contrafăcute în valoare de 540.000 de lei confiscate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două persoane au fost plasate sub control judiciar, au fost confiscate produse contrafăcute în valoare de 540.000 de lei şi au fost făcute verificări la o firmă de curierat în dosarul privind vânzări online de articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi ochelari inscripţionaţi cu sigle ale unor mărci cunoscute în care joi au avut loc percheziţii.

„În urma percheziţiilor desfăşutate la data de 11 iulie a.c., de poliţişti din cadrul Direcţie Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Poliţia Sectorului 5 într-un dosar în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi comercializare de produse succeptibile de a fi contrafăcute, au fost descoperite aproximativ 1900 de perechi de pantofi sport, peste 800 de ochelari de soare, peste 1400 de articole de  îmbrăcaminte ( treninguri , bluze , şepci, pantaloni ) şi aproximativ 150 de parfumuri. Toate produsele menţionate în valoare de aproximativ 540.000 de lei, au fost ridicate de poliţişti acestea fiind succeptibile de a fi contrafăcute”, anunţă Poliţia.

Totodată, au fost făcute verificări şi la o societate de curierat, deoarece în perioada ianuarie 2018- prezent  au fost livrate peste 30.000 de comenzi pentru care a fost încasată suma de aproximativ 6.000.000 de lei.
De asemenea pe numele a doi bărbaţi, de 39 de ani şi 25 de ani din Bucureşti, magistraţii au dispus măsura controlului judiciar.
Poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice - sector 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au făcut joi patru percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti, într-un dosar în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală şi comercializare de produse succeptibile de a fi contrafăcute.

„Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că în perioada 2018 - prezent, administratorii unor societăţi comerciale din Bucureşti ar fi comercializat în mediul on-line articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi ochelari, inscripţionate cu siglele unor mărci cunoscute, succeptibile de a fi contrafăcute", arată Poliţia Capitalei.

De asemenea, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, au fost puse în aplicare 5 mandate de aducere.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite