Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Coordonatorul lucrării de doctorat a lui Kovesi: Lucrarea doamnei Kovesi a început în 2008. Doctoratul dura patru ani, ea l-a făcut în trei

5
27 Sep 2016 23:06:26
Autor: Dan Anghel
Laura Codruţa Kovesi şi-a finalizat lucrarea de doctorat în trei ani. FOTO Eduard Enea
Laura Codruţa Kovesi şi-a finalizat lucrarea de doctorat în trei ani. FOTO Eduard Enea

Coordonatorul lucrării de doctoral a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, Viorel Paşca, a declarat marţi seară, la B1TV, că nu a ştiut nimic despre Comisia din 2012. Paşca a spus că lucrarea lui Kovesi trata criminalitatea organizată şi că, după ce a fost suţinută în public şi aprobată, a fost trimisă către Senatul universităţii.

„S-a făcut o confuzie. În lucrare sunt pasaje preluate din articole anterioare ale ei cu numele de Laura Codruţa Lascu. Dacă există alte pasaje în afară de cele amintite, eu nu ştiu. Ghiţă a fost unde a fost sau nu a fost, să răspundă. Treaba lor. Dacă nu vă interesează ce vă spun eu, întrebaţi-l pe Ghiţă“, a declarat Viorel Paşca la B1 TV.
 
Deputatul Sebastian Ghiţă a depus, marţi, la Parchetul General, un autodenunţ prin care susţine că, în 2012, ca membru într-o Comisie a Consiliului Naţional de Etică, a falsificat un raport care arăta că teza de doctorat a Laurei Kovesi nu este un plagiat. Totodată, acesta susţine că are probe privind ascunderea plagiatului acesteia. Reprezentanţii DNA susţin că Laura Codruţa Kovesi va emite un comunicat cu privire la declaraţiile lui Ghiţă.
 
Surprinzătorul autodenunţ
 
Sebastian Ghiţă pretinde că s-ar fi implicat în 2012 în falsificarea unui raport care a stabilit că şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, nu a plagiat în lucrarea de doctorat. 
 
Deputatul susţine că presupusa operaţiune de acoperire a acuzaţiilor de plagiat ar fi avut loc în sediul Guvernului, cu ştiinţa premierului de atunci, Victor Ponta. 
 
Deputatul a mai susţinut că actualul procuror şef al DNA a ştiut, la vremea respectivă, de falsificarea raportului privind teza sa de doctorat.
 
Redăm mai jos întregul autodenunţ:
 
"Domnule Procuror General,
 
Subsemnatul Sebastian Ghita, domiciliat in (...), doresc sa formulez urmatorul denunt vizand fapte de o gravitate exceptionala in care sunt implicati inalti functionari ai statului roman.
 
In cursul anului 2012, am participat in mod direct la redactarea in fals, fara respectarea prevederilor legale, a Raportului Tehnic de Expertiza intocmit de Comisia Tehnica a Consiliului National de Etica in cazul tezei de doctorat Laurei Codruta Kovesi.
 
Detin date si dovezi care demonstreaza ca aceasta comisie nu s-a intalnit niciodata, iar redactarea in fals a raportului s-a facut cu implicarea unor inalti demnitari ai statului si cu stiinta Laurei Codruta Kovesi.
 
Declar ca voi pune la dispozitia procurorului desemnat de catre dumneavoastra toate datele, documentele si informatiile care sa ateste modul in care s-a actionat pentru ascunderea adevarului privind plagiatul din cadrul tezei de doctorat a Laurei Codruta Kovesi”.
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Iris IRIS
28.09.2016, 07:12:54

Cineva se va frige rau de tot si aceea nu va fi Kövesi. Pentru acest lucru va garantez !

+1 (3 voturi)
miron miron
28.09.2016, 09:11:51

Iris, acesti infractori, Ghita Ponta Tariceanu.. au bani multi, au relatii peste tot, nu stii cat sunt de periculosi sunt. Doamna Kovesi va avea probleme cu acest grup organizat.

+2 (4 voturi)
PetruStelistu
28.09.2016, 15:24:07

Deaceea și Basescu a trebuit să facă " lucruri murdare" , ca să poată face față acestui grup organizat. Oriunde in lume se întâmpla astfel de lucruri, dar odată ce sunt făcute in folosul tării, lumea mai trece cu vederea. Astea sunt jocuri politice.

-2 (2 voturi)
Iris IRIS
28.09.2016, 18:38:50

Basescu trebuia sa ramana la coada vacii de unde este de origine !

-1 (1 vot)
Iris IRIS
28.09.2016, 18:39:42

@miron miron : Nu sunt tocmai convins ca multi vor respira oxigen ...

Modifică Setările