Cora: În magazinele noastre nu au fost găsite şi confiscate produse din carne degradată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Specialiştii susţin că e nevoie de controale amănunţite FOTO Adevărul
Specialiştii susţin că e nevoie de controale amănunţite FOTO Adevărul

Cora România respinge informaţiile potrivit cărora în urma unor controale ale Poliţiei în magazinele acestui lanţ ar fi fost găsite şi confiscate produse din carne degradată.

„Cora România respinge categoric afirmaţiile că în magazinele noastre ar fi fost găsite şi confiscate produse din carne degradată. Cora România îşi asigură încă o dată clienţii că produsele sale respectă toate normele în vigoare referitoare la siguranţa alimentară şi că toată atenţia noastră se îndreaptă către oferirea de produse de calitate la preţuri accesibile”, arată compania.

Potrivit Mediafax, au fost confiscate 12.660 de kilograme de carne în urma controalele efectuate, marţi, de poliţişti din cadrul IGPR în mai multe pieţe, abatoare sau hipermarketuri din Bucureşti şi din ţară.

Printre hipermarketurile unde poliţiştii, împreună cu inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Animalelor şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului , au descoperit nereguli în ceea ce priveşte calitatea mai multor alimente comercializate se află şi Auchan, Cora şi Carreffour.

În urma controalelor efectuate marţi au fost constatate 123 de infracţiuni (30 de evaziune fiscală, 42 de infracţiuni de contrafacere) cu un prejudiciu de peste 6,5 milioane de lei. De asemenea, s-au dat sancţiuni contravenţionale în cuantum de 1.073.000 de lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de 205.460 de lei.

Conform surselor citate, în cele mai multe cazuri carnea era degradată şi depozitată necorespunzător. Astfel, în cazul unui abator din Giurgiu carnea expirată, refuzată de comercianţi, era amestecată cu o cantitate mică de carne proaspătă şi scoasă din nou la vânzare. Poliţiştii au găsit aici patru tone de carne degradată ţinute în spaţii frigorifice neautorizate şi două tone de carne depozitate într-o autoutilitară.

Sursele din Poliţie au mai precizat şi că în abatorul din Giurgiu lucaru 11 persoane fără forme legale. De asemenea, în cursul zilei de marţi, în locaţia din Giurgiu au fost sacrificate 32 de vite pentru care nu existau documente de provenienţă (paşaport pentru animal, crotalii de identificare sau documente sanitar veterinare).

Poliţiştii au mai găsit la abatorul respectiv 11 bovine vii fără crotalii de identificare şi alte 53 de animale (opt ovine şi 45 de bovine) fără documente de identificare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite