Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Prima zi de carantină totală în România. Militarii români patrulează pe străzi VIDEO

100
25 Mar 2020 13:30:42
Autor: Valentin Bolocan
Soldaţi patrulează Piaţa Unirii din Capitală FOTO Inquam / George Calin
Soldaţi patrulează Piaţa Unirii din Capitală FOTO Inquam / George Calin

La o oră de la intrarea în vigoare a carantinei în România, militarii au ieşit în stradă. Armata Română are misiunea a ajuta Poliţia şi Jandarmeria să menţină ordinea publică. În plus, militarii vor verifica respectarea de către cetăţeni a interdicţiei de circulaţie.

GALERIE FOTO
 
Mai multe Humvee au apărut în centrul Capitalei, în Piaţa Unirii. Autorităţile spun că nu există motive de panică, militarii fiind prezenţi în stradă doar ca ajutor pentru poliţişti.
 
 
„Suntem mereu acolo unde este nevoie de noi! Militarii Batalionului 265 Poliţie Militară "Tudor Vladimirescu" au plecat în misiune. Toate măsurile sunt luate în vederea limitării răspândirii virusului. Începând cu ora 12.00 au intrat în vigoare restricţiile de circulaţie pe durata stării de urgenţă. Ieşiţi doar dacă aveţi urgenţe şi nu uitaţi să aveţi la voi documentul de identitate şi adeverinţa sau declaraţia pe proprie răspundere”, a transmis MApN pe pagina de Facebook.
 
 
„Salut faptul că armata este implicată în această bătălie. Era absurd să ţii zeci de mii de soldaţi în cazărmi când va fi o nevoie acută de personal pentru implementarea acestor măsuri. Nu mă refer doar la impunerea măsurilor restrictive, dar sunt necesare soluţii logistice pentru persoanele de peste 65 de ani, cărora acum le este interzisă complet părăsirea locuinţei. Cine îi va ajuta, cine le va aduce medicamente, pentru că nu toată lumea are nepoţi. Vorbim de 16% din populaţia ţării, adică circa 3,5 milioane de oameni. Altfel, totalul de peste 750 de cazuri respectă modelul matematic al unei creşteri a cazurilor cu 22%/zi, aşa cum a fost ea înregistrată în Italia. Cu cât numărul de teste va creşte, este de aşteptat să avem şi o creştere a numărului de cazuri. Aceste cifre ne vor spune cât de repede ne apropiem de Italia. Dacă în acest moment avem 20 de zile în faţă, s-ar putea să aflăm că avem doar 10 în realitate. Stăm cu ochii pe grădina lor, pentru că ce se va întâmpla la ei se va întâmpla şi la noi”, este de părere Sorin Paveliu, expert în politici publice de Sănătate.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

100 Comentarii

Parallel Mind
25.03.2020, 13:45:17

Abia astept sa dea caldura...

+7 (13 voturi)
Vanatorul/d.c.
25.03.2020, 14:10:13

”În afară de aceste chestiuni, am convenit să folosim şi Armata, pentru a gestiona mai bine situaţiile create în teren. În acest fel, Armata va pune la dispoziţie personal care va veni să suplimenteze forţele de ordine publică, Jandarmerie şi Poliţie.”- Klaus Iohannis Deci, maretul ganditor al cocalarilor politici care-si spun ”liberali”, Klovnis Wernărel Maimuțărescu, a anuntat (in..contextul..refuzului câtorva pensionari de a sta numai in carantina domiciliară, ca niste ostatici prinsi in capcana mixtă epidemie + prostia incomensurabila a guvernantilor carpato-mioritici care o abureau cu alegerile anticipate in timp ce pandemia era la portile Romaniei), ca va scoate armata pe strada..!:)) Ca sa ce, Wernărel..? Ce se le faca militarii oameneilor, pensionarilor, măi ”sclipitorule” cu minte putina si inceata..? Sa le puna amenzi, sa-i aresteze, sa-i fugaresca pe strada, sa-i ia pe sus, sa-i trântesca in casa si sa le bata usile in cuie.? Să..ce..? Ce sa faca militarii pe strada..? Ce..? Armata ar face bine sa puna la dispozitia populatiei care-o imbraca, o doteaza si-i plateste soldele, TOATE spitalele militare din tara si, mai mult, sa aiba gata pregatite pentru urgente toate incintele in care functioneaza ca infirmerii in unitatile miliare, precum si spitalele militare de campanie, pentru oricand si oriunde situatia o cere..! Asta trebuie sa faca armata, măi Klovnis Wernărel Maimutarescu..! Nu sa fugarească pensionarii..!

-19 (43 voturi)
Vanatorul/d.c.
25.03.2020, 14:13:11

Este absolut POMPIERISTICA, discriminatorie si profund umilitoare masura ”arestului la domiciliul” (cu doar doua ore de ”iesire la aer”, intre orele 11 si 13) impusa persoanelor cu varstade 65 de ani si mai mult..! E o masura tipic comunisto-securistoida, ca sub pretextului ”binelui intregului popor” sa supui la discriminari si umilinte diferite categorii de persoane, carora, chipurile incerci sa le faci un bine..cu forta..! De neiertat..! Se putea gasi altceva ca sa-i determini pe pensionari si in general pe batrani sa stea mai mult in casa..!

-21 (43 voturi)
1mike
25.03.2020, 13:59:46

Armata e cu noi!

0 (12 voturi)
TheErrorIsT
25.03.2020, 14:08:56

Sper sa fie prezenti si prin sate, ca acum devine raiul hotilor pe acolo.

+9 (11 voturi)

Vezi toate comentariile (100)