Coronavirus în România. Ministrul Apărării: Nu vom ieşi pe stradă cu tehnică de luptă. Care este echiparea militarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
.Deplasarea militarilor la locul de desfăşurare a misiunilor se face cu autoturisme de teren, autovehicule neblindate tip URO VAMTAC sau HMMWV (HUMVEE)  FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
.Deplasarea militarilor la locul de desfăşurare a misiunilor se face cu autoturisme de teren, autovehicule neblindate tip URO VAMTAC sau HMMWV (HUMVEE)  FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ministerul Apărării Naţionale a transmis, printr-un comunicat o serie de clarificări suplimentarea cu privire la situaţia intervenţiilor MApN pentru limitarea răspândirii COVID-19. Nicolea Ciucă a precizat pe Facebook că echiparea militarilor pentru executarea acestor misiuni este standard şi nu sunt executate cu tehnică de luptă blindată sau armament

Rolul Armatei României va fi acela de a suplimenta, de a complementa efortul pe care îl fac militarii din celelalte instituţii care fac parte din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, scrie ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, pe pagina de Facebook.

"Sprijinim populaţia, indiferent unde este nevoie, astfel încât să poată trece mai uşor peste această perioadă cu limitări şi constrângeri în afara cadrului de viaţă cu care am fost obişnuiţi până acum. Nu vom ieşi pe stradă cu tehnică de luptă", precizează ministrul.

Nicolae Ciucă mai scrie că rolul Armatei este acela de a prelua o parte din obiectivele păzite de către structuri ale MAI - activitatea Poliţiei de Frontieră de asigurare a fluxului şi măsurilor de siguranţă la intrările principale din ţară şi, de asemenea, va asigura puncte de prezenţă, alături de Poliţia Rutieră, pentru fluidizarea circulaţiei în Capitală.

Echiparea militarilor este standard 

Surse militare au declarat că, aşa cum prevăd regulamentele în domeniu, în aceste misiuni de ordine publică, fiecare soldat poartă armamentul individual din dotare. Este vorba de celebrele arme de asalt AKM. În plus, militarii sunt echipaţi cu ochelari tactici, veste antiglonţ şi căşti de protecţie. În plus, pentru a evita infectarea, soldaţii sunt poartă măşti şi mănuşi de protecţie.Deplasarea la locul de desfăşurare a misiunilor se execută cu autoturisme de teren, autovehicule neblindate tip URO VAMTAC sau HMMWV (HUMVEE), precum şi cu alte mijloace logistice folosite pentru desfăşurarea misiunilor.

Au fost în mai multe teatre de operaţii

Marea majoritate a militarilor scoşi în stradă în sprijinul cadrelor Ministerului Afacerilor Interne pentru menţinerea ordinii publice pe perioada carantinei totale sunt din Forţele Terestre, iar cei care au „cucerit” Capitala  aparţin Batalionului 265 Poliţie Militară „Tudor Vladimirescu”. Conform unor surse militare, această unitate reprezintă etalonul armei Poliţie Militară în Armata Română. Astfel, militarii din aceast batalion au participat, de la înfiinţare şi până în prezent, la misiuni în toate teatrele de operaţii unde Armata României a dislocat structuri, începând cu Angola, Somalia, Kuweit, Albania, Balcani, Irak şi terminând cu Afganistan. Între altele, au participat la operaţii NATO¬-KFOR, din Kosovo şi Bosnia şi Herţegovina. În Afganistan, militarii din  Batalionul 265 au făcut parte din detaşamentele International Military Police (IMP) şi  Army Institutional Advisory Team (AIAT).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite