Corpul de Control al premierului verifică modul în care Poliţia Română i-a şicanat pe ofiţerii Serviciul Omoruri care l-au băgat la apă pe Gabriel Oprea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Oprea, Petre Tobă (ministrul de Interne), Dacian Cioloş şi Radu Gavriş (şeful Serviciului Omoruri din Poliţia Capitalei) FOTO Adevărul
Gabriel Oprea, Petre Tobă (ministrul de Interne), Dacian Cioloş şi Radu Gavriş (şeful Serviciului Omoruri din Poliţia Capitalei) FOTO Adevărul

Corpul de Control al premierului a descins la Inspectoratul General al Poliţiei Române pentru a verifica modul în care au fost organizate şi executate controalele ce au vizat activitatea Serviciului Omoruri, ai cărui ofiţeri au declanşat ancheta faţă de fostul vicepremier Gabriel Oprea. Totodată, inspectorii de la Guvern au descins şi la Loteria Română, Aeroporturi Bucureşti, RA-APPS şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Practic, Corpul de Control al premierului verifică şi alte instituţii şi companii de stat, între care Loteria Română Aeroportul Bucureşti, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul MAI dar şi Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat.

Spre exemplu, în ceea ce priveşte acţiunea de control dispusă la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, sunt verificate dispoziţiile legale privind organizarea şi funcţionarea departamentului, precum şi verificarea atribuţiilor legale privind monitorizatrea activităţilor operative ale structurilor aflate în coordonare.

La Ministerul Sănătăţii sunt luate în vizor spitalele în care au fost internate victimele de la Colectiv, precum şi Direcţia de Sănătăte Publică Bucureşti. Potrivit hotnews.ro, se verifică funcţionarea îndeplinirii atribuţiilor care reveneau fiecărei entităţi în ceea ce priveşte elaborarea planului alb valabil în 2015.

Ce caută la Inspectoratul General al Poliţiei

Referitor la controlul dispus la IGPR, inspectorii guvernamentali verifică modul în care au fost organizate şi executate controalele ce au vizat activitatea Serviciului Omoruri. 

Poliţiştii de la Serviciul Omoruri au fost vizaţi de trei controale de la începutul acestui an, asta în condiţiile în care, în ultimii 3 ani, Serviciul Omoruri a avut un procentaj de reuşită de sută la sută în anchete. Mai exact, controalele au fost declanşate pe 28 ianuarie, la fix o zi după ce fostului ministru de Interne Gabriel Oprea i s-a ridicat imunitatea parlamentară pentru a putea fi cercetat penal. Dosar care i s-a întocmit în urma anchetei efectuate de poliţiştii Serviciului Omoruri, din Poliţia Capitalei.

Concret, ei sunt cei care au instrumentat iniţial dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină, dosar care a pus capăt, practic, carierei lui Gabriel Oprea în Ministerul de Interne. În urma acestui scandal, Oprea a fost nevoit să demisioneze din funcţie şi s-a ales şi cu acuzaţii de abuz în serviciu. 

Dosarul „Girofarul“

Poliţistul motociclist Bogdan Gigină, de la Brigada Poliţiei Rutiere a Capitalei, şi-a găsit sfârşitul în seara zilei de 20 octombrie 2015. Pe o vreme ploioasă, tânărul agent deschidea coloana oficială a lui Gabriel Oprea când a căzut cu motocicleta într-una dintre gropile săpate pe strada  Ştirbei Vodă.

Potrivit DNA, Gabriel Oprea se face vinovat de două infracţiuni de abuz în serviciu, una constând în folosirea resurselor umane şi materiale ale Ministerului Afacerilor Interne, iar cealaltă constând în încheierea protocolului în baza căruia procurorul general, Tiberiu Niţu, a beneficiat nelegal de aceleaşi privilegii.

Pe aceeaşi temă:

Cum sunt vânaţi poliţiştii care l-au băgat la apă pe Gabriel Oprea în dosarul „Girofarul“. Cine-l răzbună pe "Interesul Naţional"

Dosar pentru ucidere din culpă în cazul poliţistului de la Rutieră care s-a prăbuşit cu motocicleta într-un crater săpat în mijlocul drumului

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite