Eveniment

articolul anterior articolul urmator

COVID-19 îi împinge pe oameni către maşinile personale

0
27 Oct 2020 11:26:21
Autor: George-Andrei Cristescu
Automobilul personal redevine mijlocul de transport preferat în pandemie
Automobilul personal redevine mijlocul de transport preferat în pandemie

Restricţiile impuse de pandemia COVID-19 au schimbat opţiunile consumatorilor şi în materie de mijloace de transport. Majoritatea preferă să-şi folosească propria maşină în locul transportului public.

Preferinţa pentru modalităţile alternative de mobilitate s-a redus cel mai mult în Germania, unde 77% dintre respondenţi intenţionează să le folosească mai puţin, arată raportul global Digital Auto Report 2020, realizat de Strategy&, departamentul de strategie globală din reţeaua PwC, citat de agerpres.ro. 
 
"La începutul acestui an, estimările indicau o creştere a preferinţei consumatorilor pentru platformele de mobilitate şi a modalităţilor de proprietate alternative în detrimentul propriilor automobile. Pandemia a inversat, cel puţin o vreme, această tendinţă. Oamenii sunt foarte preocupaţi de sănătate şi, ca urmare, caută modalităţi de mobilitate care le oferă mai multă siguranţă. Din acest motiv, vor continua să folosească platformele de mobilitate în măsura în care acestea vor reuşi să le câştige încrederea prin măsurile de igienă şi protecţie care sunt acum mai importante decât preţurile reduse", a declarat, într-un comunicat, Daniel Anghel, Partener şi Lider pentru Industria Auto, PwC România.
 
Potrivit studiului, consumatorii apreciază tot mai mult confortul şi tehnologiile cu care sunt echipate automobilele proprii, fapt care impulsionează dezvoltarea segmentului de automobile conectate, autonome şi electrice, pe termen mediu şi lung. Siguranţa şi navigaţia sunt cele mai importante, urmate îndeaproape de gestionarea vehiculelor şi de funcţiile vehiculului ca serviciu.
 
Motoarele pe benzină continuă să fie cele mai căutate, atât în Germania, cât şi în SUA. 
 
Parcul auto din Europa este estimat să scadă cu 1,2% până în 2035. În SUA va creşte cu 1,1%, şi în China, cu 3,9%.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările