Cozi imense la punctele de frontieră, cu o zi înainte de intrarea Greciei în scenariul roşu: „Merge extrem de lent”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unii români au ales să se întoarcă în ţară înainte de intrarea Greciei pe lista roşie. FOTO: Facebook
Unii români au ales să se întoarcă în ţară înainte de intrarea Greciei pe lista roşie. FOTO: Facebook

Aglomeraţia de la graniţele Greciei este accentuată sâmbătă, potrivit mărturiilor celor care ies sau intră în ţară. Unii români au ales să îşi încheie mai repede vacanţele deoarece Grecia va fi introdusă pe lista statelor aflate în zona roşie în ceea ce priveşte pandemia COVID-19.

Persoanele care se întorc din Grecia în România vor fi nevoite să stea în carantină obligatorie începând de la 1 august, astfel că unii români au decis să se întoarcă mai devreme din vacanţe.

Pe forumurile de specialitate, cei care călătoresc spre Grecia sau se întorc din peninsulă îşi împărtăşesc experienţele astfel încât să îi informeze şi pe cei care ar urma să facă acelaşi lucru. 

„Noi stăm de la 10:30 la Makaza, merge extrem de lent şi încă nu am trecut”, este postarea făcută în jurul orei 13 de un român care aştepta să intre în Grecia din Bulgaria. 

De cealaltă parte, cei care se întorc din Grecia nu au avut mari bătăi de cap, din contră. 

„Am ajuns la Makaza (sensul spre Bulgaria) la 13.38 si la 14.02 am trecut”, a transmis un alt român. 

frontiera grecia 1

Aceeaşi situaţie o regăsim şi în Promachonas, unde trecerea spre Bulgaria este facilă. 

„12,37. Vama Promachonas din Grecia spre Bulgaria, câteva zeci de maşini. La 13,07 am ieşit din vamă, au controlat paşapoartele cu ochii (ca să zic aşa)”, este mărturia unui alt turist. 

Se pare că vameşii de la frontierele Greciei s-au organizat bine ţinând cont de numărul mare de turişti.

„Am trecut pe la 11 Promachonas – Kulata în 20 min. Erau peste 100 maşini S-a mers pe 4 benzi. A fost mai bine decât ne aşteptam”, este experienţa relatată de un alt român. 

Însă cei care s-au îndreptat către Grecia trecând prin Serbia au avut mult de aşteptat la graniţa cu Bulguraria. 

„Jaleee. 4 ore am stat între Serbia şi Bulgaria la vama Kalotina, deşi se verificau doar buletinele”, potrivit unei turiste. 

Însă, la anumite puncte de frontieră ale României circulaţia este îngreunată, respectiv la Negru Vodă şi Vama Veche, dar şi la Nădlac 1 şi 2. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite