Credincioşi din ţară, intraţi prin spate la moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pelerinii din provincie intrând nestigheriţi prin spatele Catedralei. Jandarmii nu i-au deramjat şi chiar i-au însoţit pe traseu FOTO Captură video digi24.ro.
Pelerinii din provincie intrând nestigheriţi prin spatele Catedralei. Jandarmii nu i-au deramjat şi chiar i-au însoţit pe traseu FOTO Captură video digi24.ro.

La moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou s-au rugat până ieri în linişte mai mult de 29.000 de credincioşi, dar astăzi, în ultima zi de pelerinaj, regulile n-au mai fost respectate cu aceeaşi stricteţe. Un grup de pelerini veniţi din ţară a fost lăsat să intre pe uşa din spate a Catedralei.

Ei erau îmbrăcaţi în costume populare, purtau drapelul României, iar întrebaţi de jurnalişti au răspuns că sunt din Ploieşti. Interesant este că ei au ajuns în zona raclei pentru a participa la slujbă intrând pe sensul invers al traseului organizat pentru pelerini. Practic, ei au ajuns în apropierea baldachinului cu moaşte prin strada Patriarhiei, rută folosită de pelerinii obişnuiţi pentru a pleca din zonă după ce s-au rugat. „Păstraţi distanţa şi respectaţi toate regulile care vin de la Jandarmerie, staţi în grupuri soţ-soţie cum spune legea, cei cu costumele naţionale stau în faţă”, sunt doar câteva dintre indicaţiile oferite pelerinilor din provincie de către un bărbat care părea organizatorul grupului. Totul s-a întâmplat sub supravegherea unor jandarmi care nu au intervenit.

Noul prefect al Capitalei, Traian Berbeceanu, a fost prezent la pelerinajul de Sfântul Dumitru. Întrebat de jurnalişi de ce a venit la sărbătoarea la care s-au strâns deja aproximativ 30.000 de credincioşi, Traian Berbeceanu, a declarat că verifică îndeaproape ca evenimentul să respecte normele sanitare şi de distanţare. „Am venit să verific dispozitivele de ordine şi siguranţă publică, să verific din partea Prefecturii dacă totul este în regulă. Sunt încântat şi mulţumit de ceea ce au făcut, persoanele care participă la evenimentul religios au înţeles în mod exemplar să respecte normele sanitare şi normele de distanţare. Totul este în bună ordine, colegii mei din structurile de ordine şi siguranţă publică colaborează excepţional cu reprezentanţii Patriarhiei, a fost un succes modul în care s-au organizat şi desfăşurat toată activitatea religioasă”, a spus Traian Berbeceanu, noul prefect al Capitalei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite