Crimă şi sinucidere la un poligon de tir privat din Capitală. Ce mesaj a lăsat în biletul de adio depresivul din Pantelimon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Instructorul Nicolae Tănase (stânga) a învăţat de-a lungul vremii mulţi tineri să folosească arma
Instructorul Nicolae Tănase (stânga) a învăţat de-a lungul vremii mulţi tineri să folosească arma

Tânărul de 24 de ani care şi-a împuşcat intructorul de tir după care s-a sinucis a plecat de acasă hotărât să-şi pună capăt zilelor. Cel puţin aşa reiese din anchetă. Bărbatul a lăsat în camera lui un bilet de adio în care spune că se gândeşte de mult la sincidere pe motiv că nu este bun de nimic. Se pare că intructorul a fost victimă colaterală. „A fost în locul nepotrivit, la momentul nepotrivit”, spun criminaliştii.

Potrivit investigatorilor, care au analizat şi imaginile surprinse de camerele de supraveghere, ieri, în jurul orei 19.30, Cristian Pop, de 24 de ani, aparent fără niciun motiv a tras un glonţ în capul instructorului şi alte două în pieptul acestuia. După ce s-a asigurat că bărbatul nu mai mişcă, s-a sinucis. Tânărul făcea antrenamente cu o armă Glock 17 de 9 milimetri, una dintre cele mai sigure din lume. Aceasta este, de altfel, şi cea cu care l-a omorât pe instructor, iar ulterior s-a sinucis.

Anchetatorii au explicat că tânărul şi-a pierdut cumpătul pe motiv că instructorul Nicolae Tănase (56 de ani), care era şi administratorul  Poligonului îi dădea prea multe indicaţii.

Mai exact, pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere se observă cum tânărul trage câteva focuri la ţintă, dar pentru că nu stătea în poziţia corectă, instructorul, ce se afla la mai puţin de un metru de el, îi atrage de mai multe ori atenţia şi îi arată cum ar trebui să stea. 

La un moment dat, Pop se întoarce brusc către Nicolae Tănase şi îl împuşcă în cap. Fără să ezite, tânărul mai trage încă două gloanţe în pieptul victimei. Apoi acesta şi-a scos căştile şi s-a împuşcat în cap cu acelaşi pistol.

Tânărul suferea de depresie gravă

Ajunşi în locuinţa tânărului de 24 de ani, anchetatorii au descoperit un bilet de adio, prin care acesta spunea că suferă de o depresie cruntă şi că intenţionează să plece de pe această lume de ceva vreme. „Nu sunt bun de nimic. Mă simt inutil. Toţi suntem un pumn de pământ, ce dracu!”, a precizat tânărul.

Cristian Pop era un client mai vechi al poligonului şi nu era cunoscut de angajaţi drept o persoană conflictuală. Angajaţii poligonului spun că nu ştiu ca acesta să se fi certat vreodată cu vreunul dintre instructorii de tir.

Tânărul de 24 de ani îşi făcuse programare la poligon pentru marţi seară, iar în jurul orei 19.30 a început să tragă la ţintă asistat de instructorul Nicolae Tănase.

Un sportiv de performanţă ucis de propriul elev

Instructorul Nicolae Tănase era administratorul poligonului şi avea 56 de ani. A fost sportiv de performanţă şi a câştigat multe competiţii naţionale de TIR sportiv. În ultimii ani profesa ca instructor, iar prin mâna sa au trecut zeci de elevi.

Nicolae Tănase a fost desemnat de către Federaţia Română de TIR drept "antrenor emerit" al acestui sport. Colegii săi spun că orice şedinţă de tragere începea cu un instructaj. „Elevul ucigaş era un client vechi al poligonului şi cunoştea foarte bine regulile”, spun colegii instructorului.

FOTO Facebook 

Nicolae Tanase - managerul Complexului de Tir UTI FOTO Facebook

Pe pagina de Facebook a Complexului de Tir UTI  a fost postat următorul mesaj: 

„Dragi prieteni, colegul şi prietenul nostru, Nicolae Tănase, managerul Complexului de Tir UTI, s-a stins din viaţă azi în urma unui regretabil incident căruia i-a căzut victimă chiar în timp ce-şi făcea meseria, pe care toţi cei care l-au cunoscut ştiu cât de mult o iubea. Din păcate, nimic nu a putut să prevestească finalul tragic al acestei seri, în care un tânăr a hotărât să-şi curme propria-i viaţă şi pe cea a colegului nostru. Suntem înmărmuriţi de ceea ce s-a întâmplat şi profund îndureraţi. Toate gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă către familia colegului nostru. Dumnezeu să-l odihnească în pace!“

Pistolul Glock 17

Pistol Glock 17 de 9 milimetri este o armă austriacă, de mici dimensiuni, este uşor de mânuit, fiind în dotarea armatei austriece încă din 1982. Ulterior, pistolul a devenit popular în lume. Trăgaciul este singurul element al pistolului, care se şi mişcă.

În dotarea poligonului din zona Piaţa Sudului se aflau şi arme Barak, produse în Israel şi care au devenit populare şi în Europa în urmă cu 10 ani. Deşi nu are o formă de invidiat, arma este una practică. Considerat un concurent direct al lui Glock, pistolul Barak are mai multe sisteme de siguranţă.

Reprezentanţii UTI arată că purtarea lui Cristian Pop, tânărul care şi-a împuşcat instructorul de tir, nu a dezvăluit niciun indiciu care ar fi putut să prevină tragedia.

Grupul UTI precizează că, în complexul de tir pe care îl administrează, activitatea se desfăşoară în baza autorizaţiilor de funcţionare emise de organele abilitate din domeniul armelor în conformitate cu prevederile legale.

"Regulile de acces al clienţilor şi procedura de instruire sunt afişate pe pagina web a poligonului şi reamintite clienţilor printr-un instructaj riguros înaintea efectuării sesiunilor de trageri. De asemenea, personalul poligonului are dreptul să refuze clienţi care nu întrunesc condiţiile specificate, lucru care s-a întâmplat anterior, de-a lungul activităţii poligonului. Din nefericire, comportamentul tânărului programat la trageri în seara zilei de 31 martie nu a dezvăluit niciun indiciu care ar fi putut să prevină producerea acestei tragedii", se arată în comunicatul companiei.

Potrivit unor surse din Poliţie, clienţii poligoanelor de tir vor fi verificaţi de poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanţe toxice, în condiţiile în care, potrivit legii, şedinţele de tragere pot fi susţinute de orice persoană care are peste 18 ani, doar pe baza actului de identitate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite