Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Cristi Danileţ: Nu putem lăsa deţinuţii pe stradă pentru că au igrasie în cameră. Şi eu am stat cu şobolanii în căminul studenţesc

39
6 Mar 2019 18:37:42
Autor: Laurenţiu Sirbu
Cristi Danileţ Foto David Muntean
Cristi Danileţ Foto David Muntean

Judecătorul Cristi Danileţ a declarat într-un interviu pentru Hotnews, făcând referire la legea recursului compensatoriu promulgată de PSD, că deţinuţii nu pot fi lăsaţi liberi „doar pentru că au igrasie în cameră”. Acesta a făcut aluzie la condiţiile studenţilor, menţionând că, în cămin, a avut nu doar igrasie dar şi şobolani.

Vorbind despre legea recursului compensatoriu, judecătorul Cristi Dănileţ a spus că s-a ajuns ca acum un deţinut să aibă mai multe drepturi decât un student de la Drept.

"Publicul are un singur interes - cine este vinovat să fie tras la răspundere, cine este nevinovat să nu fie tras la răspundere. Din bugetul statului să nu se fure bani, iar cei care fură bani să ajungă la închisoare, iar la închisoare să nu aibă condiţii de 4 stele. Nu cred că militează publicul pentru condiţii de 4 stele în penitenciarele patriei, ci eventual să fie văruite, dezinfectate şi cam atât. Nu putem lăsa deţinuţii pe stradă pentru că au igrasie în cameră. Şi eu am avut în cămin studenţesc la Iaşi igrasie şi trăiam împreună cu şobolanii acolo, dar nu am spus că mi s-au încălcat drepturile omului. Astăzi, însă, un deţinut are mai multe drepturi decât un student la Drept", a afirmat magistratul de la Tribunalul Cluj într-un interviu pentru Hotnews.ro.

Judecătorul Cristi Dănileţ a mai declarat că Secţia de investigare a magistraţilor este, mai degrabă, pentru „a-i teroriza” pe aceştia şi a-i pune sub control politic, iar OUG-urile lui Tudorel Toader nu au rezolvat problemele din sistemul de justiţie. Retrospectiv, Dănileţ a apreciat că, de la instalare încoace, „ministrul Justiţiei a vrut să preia controlul asupra Ministerului Public, DNA, DIICOT şi, în final, să fie stopate dosare ale oamenilor politici”.

„Secţia de investigare este mai degrabă de a teroriza magistraţii. Nu se respectă standardele de independenţă a justiţiei. Modul în care judecătorii sau procurorii sunt traşi la răspundere nu poate fi diferită de ceilalţi cetăţeni. Avem acest parchet specializat pentru magistraţi, dar el nu se ocupă doar de infracţiunile de corupţie, ci şi de alte infracţiuni pe care le comite un magistrat”, a afirmat Danileţ.

„Eu am prins situaţia din justiţia română până în 2004 când ea era controlată. În 2004, prin reforma făcută de Diaconescu şi apoi de Macovei, s-a creat acest mecanism de autoguvernare:CSM de care depinde cariera magistraţilor. Din cauza unei decizii a CCR am început să creştem puterea ministrului Justiţiei. Eu ca magistrat cu vechime de 20 de ani care am văzut toate reformele astea, vedem paşi înapoi faţă de 2004. Un magistrat a cărei carieră depinde de un politician va avea reţineri în a ancheta un politician. Nu toţi au sânge în instalaţie cum aţi văzut în aceste zile”, a mai declarat magistratul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

39 Comentarii

🖕
6.03.2019, 18:42:08

Da, da, o să vină să te ia cu Volga neagră dna Komisar de la SS (Secția Specială).

+4 (4 voturi)
GAN
6.03.2019, 18:50:11

uitandu-ma la mutra lui incep sa inteleg cui seamana....pare progenitura unui sobolan cu o matura de la cantina

-8 (12 voturi)
Herr Hoher
6.03.2019, 19:02:13

Si noi, care tocmai ne intrebam de ce semeni cu aia. Probabil sunt contagiosi.

-8 (12 voturi)
POLITICALLY INCORRECT
6.03.2019, 18:44:47

din pacate, standardele sint foarte joase in Romania,atit la penitenciare, camine studentesti, spitale, scoli,drumuri...personal cred ca e necesar zidicarea acestor standarde, daca ne consideram o tara civilizata europeana...

+3 (7 voturi)
Alexandru Preda
6.03.2019, 19:10:17

Nu îmi vine sa cred ca un judecător nu face diferența. Un student are alternativa la căminul care nu ii convine. Poate sta la o ruda, la prieteni, poate închiria un apartament într-o zona rezonabila cu încă 2-3 colegi (părinții în general sunt de acord). Pe când un deținut,închis cu anii într-un loc insalubru, în loc sa devina mai bun, se animalizeaza.

-8 (18 voturi)

Vezi toate comentariile (39)

Modifică Setările