Cristi Danileţ, susţinut de şase organizaţii neguvernamentale pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională a României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Facebook/Cristi Danileţ
Foto Facebook/Cristi Danileţ

Magistratul Cristi Danileţ este susţinut de şase organizaţii neguvernamentale pentru postul de judecător la Curtea Constituţională a României.

Printre organizaţiile neguvernamentale care îl susţin pe Cristi Danileţ se numără şi Societatea Timişoara care militează pentru Punctul 8 al Proclamaţiei de la Timişoara, ce face referire la lustraţie. 

"Organizaţiile semnatare susţin numirea judecătorului Cristi Danileţ la Curtea Constituţională pentru meritele sale învederate de magistrat competent şi corect, precum şi pentru poziţiile sale pro-europene în privinţa reformării justiţiei în România. Activitatea sa pasionată de educaţie juridică a tinerilor prin traininguri ţinute la zeci de şcoli din România este admirabilă. Judecătorului Danileţ şi echipei sale de la VedemJust i se datorează includerea educaţiei juridice în programa şcolară. Hărţuirea şi suspendarea sa din magistratură confirmă poziţia sa reformistă, temerară, care generează opoziţie în rândurile curentului retrograd. Curtea Constituţională a pierdut din credibilitatea necesară celui mai înalt for constituţional prin recompensarea cu locuri în CCR a unor foşti membri de partid, precum şi prin compromisurile politice ale unor decizii”, se arată într-un comunicat de presă, de marţi, transmis de Societatea Timişoara, relatează news.ro. 

Societatea Timişoara a precizat că numirea unui judecător independent, aşa cum este Danileţ, ar putea fi un semnal de schimbare a opticii clasei politice, dar şi de restituire a misiunii originare a Curţii Constituţionale a României. 

"Numirea judecătorului independent Danileţ, neimplicat în politică, ar putea fi un semnal de schimbare a opticii clasei politice şi de restituire a misiunii originare a Curţii Constituţionale de garant al Constituţiei României”, se mai arată în comunicat.

Cele şase organizaţii neguvernamentale semnatare sunt: Freedom House România, Societatea Timişoara, Grupul pentru Dialog Social, Centrul European pentru Educaţie şi Cercetare Juridică, Fundaţia Progress şi Iniţiativa România.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite