Cristian Boureanu, condamnat la doi ani şi două luni de închisoare cu suspendare după ce a agresat un echipaj al Poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Boureanu a primit o candamnare cu suspendare
Cristian Boureanu a primit o candamnare cu suspendare

Cristian Boureanu a fost condamant la doi şi două luni de închisoare cu suspendare pentru că a agresat un echipaj al Poliţiei Rutiere. Iubita acestuia, Laura Dincă, acuzată de mărturie mincinoasă a fost achitată. Decizia instanţei nu este definitivă.

Judecătorii au achitat-o pe iubita lui Crisitan Boureanu, Laura Dincă, pentru care procurorii ceruseră o pedeapsă cu suspendare şi 30 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Instanţa a decis ca fostul deputat să plătească daune morale în valoare de 7.000 de euro daune morale.

Acuzarea a cerut o pedeapsă orientată spre mediu pentru fostul deputat, adică doi ani şi şase luni de închisoare cu executare, pentru ultraj. Aceasta este acuzată de mărturie mincinoasă. De asemenea, Andrei Ovidiu, poliţistul pe care Cristian Boureanu l-ar fi lovit în noapte în care a avut loc incidentul, a cerut, în instanţă, 200.000 de euro daune.

La ieşirea din clădirea tribunalului Cristian Boureanu a declarat că decizia de astăzi îi dă dreptate cu privire la evenimentele petrecute şi că respectă decizia instanţei.

„Îi mulţumesc lui Dumnezeu că ne-a ţinut puternici în acest an greu”, a declarat Boureanu care era însoţit de prietena sa, Laura Dincă. „Sunt probe care nu au ajuns la dosar. Apreciez decizia instanţei şi faptul că judecătorul a studiat probele existente la dosar. Decizia de astăzi arată că în acea seară eu m-am legitimat, cu toate informaţiile, cu data de naştere. Repet, nu l-am atins pe poliţist. Nu i-am rupt uniforma. Nu l-am imobilizat şi nu i-am rupt mâna aşa cum am fost acuzat. La fel, după cum s-a văzut pe filmar nu i-am rupt niciun deget”, a declarat fostul deputat. 

„Ştiu ce s-a întâmplat. Pot să dorm pe o ureche. Cea mai grea palmă este cea pe care o primeşti de la Dumnezeu”, a declarat şi Laura Dincă.

Acuzaţiile

Pe 20 iulie, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 i-au trimis în judecată pe Cristian Boureanu, acuzat că a agresat un poliţist rutier, şi pe iubita sa, Laura Dincă, pentru mărturie mincinoasă.

Pe 9 iunie 2017, în jurul orelor 01:30, maşina în care se afla Cristian Boureanu a fost oprită în trafic, în zona Piaţa Charles de Gaulle din Sectorul 1 al Capitalei de un echipaj de poliţie rutieră.

Procurorii susţin în rechizitoriu că acesta "s-a manifestat violent, la momentul solicitării documentelor de identitate de către un agent de poliţie din cadrul DGPMB – Brigada Rutieră, în sensul că l-a ameninţat pe acesta, i-a prins degetele mâinii drepte prin închiderea portierei autoturismului, i-a răsucit mâna stânga, i-a rupt cămaşa uniformei de serviciu şi l-a lovit cu genunchiul în zona inghinală, provocându-i leziuni traumatice care pot necesita un număr de 15-20 zile de îngrijiri medicale".

Reamintim că procurorii Parchetului Judecătoriei de pe lângă Sectorul 1 au decis neînceperea urmăririi penale în cazul poliţiştilor de la Poliţia Rutieră acuzaţi de fostul deputat de lovire şi vătămare corporală în incidentul în care acesta este cercetat pentru ultraj.

„Andrei Ovidiu a dovedit ca a minţit în mod repetat în faţa superiorilor, a Poliţiei romane, în faţa procurorilor şi a judecătorilor, în sala de judecata.(...) Nu am refuzat să mă legitimez, nu pot sa explic atitudinea lui Andrei Ovidiu de a folosi forţa. Nu am opus rezistenţă. Nu e adevărată acuzaţia că l-am lovit cu genunchiul pe Andrei Ovidiu. Nu l-am atins când am ridicat piciorul, nu l-am lovit când am ridicat piciorul. Doar am ridicat piciorul, şi el s-a ferit. Nu am avut nici intenţia sa îl lovesc. Doar am ridicat piciorul. Dacă îl loveam, apărea pe filmare. (...) Nu provoacă un om beat sau nu zgandare un câine turbat un funcţionar al Ministerului de Interne aflat în exerciţiul funcţiunii”, declara Cristian Boureanu în sala de judecată, la ultimul termen al acestui dosar.

Cristian Boureanu depusese la Parchetul de pe lângă Judecătoria 1 o plângere penală avand obiectul lovire, violenţe, vătămare corporală, formulată împotriva celor implicaţi, pe motiv că, după cum a susţinut avocatul acestuia, „la acel moment nu ştia identitatea poliţistului care l-a agresat".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite