Cristian Boureanu, la sediul DNA. Fostul deputat rămâne sub control judiciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

Fostul deputat Cristian Boureanu s-a prezentat vineri dimineaţă la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Boureanu rămâne sub control judiciar, după ce magistraţii au luat decizia de a-i prelungi măsura preventivă.

DNA a anunţat anul trecut că a fost pus sechestru până la concurenţa sumei de 15.096.000 euro pe bunurile deţinute de cei cinci inculpaţi cercetaţi în dosarul de corupţie privind reabilitarea unor tronsoane de cale ferată, printre care fostul ministru de Finanţe Sebastian Vlădescu şi fostul deputat Cristian Boureanu.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, în conformitate cu art. 249 din Codul de procedură penală şi art. 20 din Legea 78/2000, în vederea reparării pagubei produse prin infracţiuni şi pentru garantarea executării cheltuielilor judiciare, au dispus măsuri asigurătorii până la concurenţa sumei de 15.096.000 euro, iar până în prezent au fost indisponibilizate bunuri în valoare de 2.139.807 euro (bunuri imobile în valoare de 1.973.140 euro şi bunuri mobile în valoare de 166.667 euro) deţinute de inculpaţii Costea Mircea Ionuţ, Mititelu Mihaela, Dascălu Constantin, Boureanu Cristian şi Vlădescu Sebastian', se arată într-un comunicat al DNA.

În acest dosar, Sebastian Vlădescu este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă în formă continuată, Cristian Boureanu - trafic de influenţă; Mircea Ionuţ Costea (cumnatul lui Mircea Geoană, fost director al Eximbank) - trafic de influenţă şi complicitate la luare de mită; Mihaela Mititelu (persoană apropiată de conducerea CFR) - trafic de influenţă şi complicitate la luare de mită; Constantin Dascălu (fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor) - luare de mită.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite