Premierul Victor Ponta a semnat decretul de numire a lui Cristian Buşoi la şefia Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a semnat, vineri, decretul de numire a europarlamentaruljui PNL Cristian Buşoi, la conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS). Asta după ce, joi seară, fostul şef al CNAS Doru Bădescu a demisionat din funcţie.

UPDATE 15.22 Premierul Victor Ponta a semnat decretul de numire a europarlamentarului liberal Cristian Buşoi la conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătătate (CNAS)

Acesta a explicat că va face publice măsurile pe care le are în vedere ca viitor şef al CNAS doar după ce se va consulta cu primul ministru şi cu Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătăţii, informează Mediafax.

Referitor la taxa de clawback (o taxă impusă producătorilor de medicamente), Buşoi a precizat că „este o decizie politică a Guvernului şi că nu e o chestiune care ţine exclusiv de CNAS, ea fiind în primul rând a Ministerului de Finanţe şi a Ministerului Sănăţii”.

„Cred că discuţiile care se poartă în acest moment legate de diferenţierea pentru generice şi originale, precum şi felul în care se calculează această taxă sunt importante, binevenite. Rămâne să se ia o decizie politică care va fi respectată de CNAS”, a completat Buşoi.

De altfel, decizia privind eliberarea din funcţia de membru al Consiliului de Administraţie şi de preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a lui Doru Bădescu a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial.

Resursele din sistemul sanitar, gestionate mai bine prin sistemul electronic

În ceea ce priveşte dosarul electronic de sănătate şi posibilitatea ca acesta să fie operaţional la 1 ianuarie 2014, europarlamentarul a explicat că prin implementarea acestui proiect vor fi gestionate mai eficient resursele din sistemul de sănătate.

„Cred că atunci când vom avea cu adevărat implementate întrutotul sistemele informatice va fi mult mai greu de fraudat sistemul de sănătate şi în ceea ce mă priveşte voi susţine şi voi coopera întrutotul pentru a stopa acest fenomen cu organele specializate ale statului, dacă voi fi numit în această funcţie”, a mai explicat Cepoi, citat de Mediafax.

Duţă încinge relaţia Băsescu - Ponta

Doru Bădescu a demisionat joi seară de la conducerea Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS). Pentru postul de preşedinte a fost propus europarlamentarul PNL Cristian Buşoi, a anunţat premierul Victor Ponta cîteva ore mai târziu. Demisia lui Bădescu a venit pe fondul mai multor discuţii generate de nominalizarea fostului şef al CNAS Lucian Duţă în Consiliul de Administraţie al acestei instituţii, nominalizare făcută de Traian Băsescu.

Numirea lui Lucian Duţă în Consiliul de Administraţie (CA) al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) a stârnit numeroase controverse. Deşi nominalizarea a fost făcută de Traian Băsescu încă din 10 iunie, premierul Ponta a anunţat azi că refuză propunerea pe motiv că Duţă este cercetat penal.

Acesta a arătat că „revenirea lui Duţă reprezintă o situaţie de natură să împiedice buna funcţionare a CNAS”, fiind necesară găsirea unei „soluţii rapide” în aşa fel încât instituţia să funcţioneze în slujba cetăţenilor.

Doru Bădescu a categorisit numirea lui Duţă drept o gafă a Administraţiei Prezidenţiale, adăugând că nu va întruni consiliul până la „retragerea acestei nominalizări scandaloase şi, în acelaşi timp, dubioase“.
 

Cine este Cristian Buşoi?

Cristian Silviu Buşoi s-a născut în 1 martie 1978, în Drobeta Turnu Severin.  Este absolvent al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii „Carol Davila“ din Bucureşti şi al Colegiul Român de Apărare. De asemenea, a absolvit  Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Titu Maiorescu din Bucureşti, iar din 2010 a fost autorizat ca notar public. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite