Cristian Cioacă a fost mutat la Penitenciarul Colibaş. 4 martie, primul termen de judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
După cinci ani de la dispariţia soţiei sale, poliţistul Cristian Cioacă a fost trimis în judecată pentru omor
După cinci ani de la dispariţia soţiei sale, poliţistul Cristian Cioacă a fost trimis în judecată pentru omor

Cristian Cioacă, aflat până în prezent în arestul Direcţiei de Cercetări Penale a Poliţiei Capitalei, a fost transferat, miercuri după-amiază, la Penitenciarul Colibaşi, după ce Parchetul Instanţei Supreme a decis trimiterea lui în judecată pentru omor deosebit de grav şi profanare de morminte. Primul termen va avea loc pe 4 martie la Tribunalul Argeş.

Potrivit reprezentanţilor Tribunalului Bucureşti, dosarul a fost repartizat Completului 4 - fond de la Secţia Penală a Tribunalului Argeş, iar Emilia Ghinescu şi Robert Ghinescu, mama şi fratele Elodiei, vor fi părţi civile în proces.

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările în „cauza Elodia” şi au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Constantin Cristian Cioacă, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi profanare de morminte.

Procurorii au arătat în rechizitoriu că discuţiile dintre poliţist şi soţia lui au degenerat, în noaptea de 29 spre 30 august 2007, „pe fondul unor relaţii conflictuale preexistente legate de un iminent divorţ generat de presupusele relaţii extraconjugale ale soţilor, în timp ce se aflau în dormitorul matrimonial”. În acest context, Cristian Cioacă i-a aplicat victimei, Elodia Ghinescu, mai multe lovituri care i-au cauzat moartea.

Potrivit procurorilor, Cioacă ar fi transportat trupul soţiei sale în cada băii principale, unde l-ar fi ciopârţit pentru a-l putea ascunde mai uşor.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, pe 5 decembrie, ca poliţistul Cristian Cioacă să fie trimis după gratii pentru omor deosebit de grav, iar acesta a fost ridicat de poliţişti din locuinţa sa din Piteşti şi transportata în Bucureşti pentru a-şi ispăşi pedeapsa.

În luna septembrie a anului trecut, procurorii au făcut noi percheziţii în apartamentul din Braşov, deţinut de avocata dispărută şi de soţul ei, Cristian Cioacă. În urma acestora, procurorii au găsit probe noi împotriva poliţistului. Sângele Elodiei ar fi fost găsit pe tocul pistolului poliţistului, aflat în torpedoul maşinii lui, dar şi pe mocheta din portbagaj. De altfel, mai multe pete de sânge au fost descoperite pe pereţii apartamentului lui Cioacă, pete care, potrivit avocatei familiei Ghinescu, depăşesc 50 de centimetri.

Anchetatorii sunt de părere că Cioacă a încercat să ascundă urmele crimei, dar a fost dat de gol de noile instrumente de investigaţie ale criminaliştilor. Procurorii au găsit urme chiar şi sub parchetul din casa celor doi.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Argeş. 

Ministerul Public a precizacioat că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite