Criză: pacienţii fac credite pentru medicamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de bolnavi din Piatra Neamţ au aplicat pentru un card de credit ce le oferă posibilitatea să-şi cumpere medicamente în patru rate. Reprezentanţii farmaciei care a demarat acest program spun că toată lumea e fericită: pacienţii suportă mai uşor costul, unitatea îşi vinde produsele, iar banca primeşte comision.

Atunci când sistemul de asigurări de sănătate dă greş, ideile de afaceri ale celor întreprinzători încep să dea roade. Astfel, administratorii unei farmacii din Piatra Neamţ au pus la punct un sistem de vânzare a medicamentelor în rate. Pacienţii folosesc un card de credit eliberat de o bancă parteneră şi pot cumpăra pastile în valoare de câteva sute de lei.

Mai citiţi şi:

Vitamina D influenţează peste 200 de gene

Peste 100 de clienţi au apelat în ultimele două săptămâni la creditul pentru medicamente, iar reprezentanţii farmaciei spun că zilnic le calcă pragul alţi câţiva zeci de pietreni care cer informaţii despre sistem.

„Am o rudă grav bolnavă care locuieşte la ţară şi care nu-şi permite să plătească medicamentele necesare. Sistemul cu ratele este convenabil pentru că nu plătim niciun fel de dobândă şi dăm banii în patru rate lunare", a declarat Silviu Guţu, un client care i-a cumpărat ieri bunicii sale pastile în valoare de 60 de lei.

Rate şi pentru alte produse

În situaţia lui sunt sute de persoane care învaţă să se descurce din nou cu bani puţini. „Nu credeam că vom ajunge în situaţia asta. În curând, în ritmul ăsta poate ne vom lua şi mâncarea tot în rate", a spus Andreea Pântea, gestionar.

Cătălin Astănoaei, constructor în Piatra Neamţ, este unul dintre cei care au plătit deja medicamente procurate prin această metodă. „Este foarte bun sistemul pentru că eu am prins acum două luni medicamentele compensate şi mi-am plătit abia acum partea de bani care îmi lipsea", spune el.

Soluţia găsită de farmaciştii nemţeni este destul de simplă, susţin ei. „Pacientul îşi face un card la banca cu care noi colaborăm. Acesta va funcţiona ca un card de credit, pe baza căruia pacienţii vin să-şi cumpere medicamentele de la noi, iar suma totală o vor achita la bancă în mai multe rate în funcţie de posibilităţile fiecăruia. Cred că este o colaborare de care toată lumea este mulţumită", a declarat Ilie Echim, farmacist.

Aşadar, pacienţii care nu au mai primit medicamente gratuite sau compensate încă din luna mai îşi pot cumpăra tratamentul, farmacia are desfacere largă la produse, iar banca primeşte un comision rezonabil.

Succesul ratelor pentru pastile a încurajat farmaciştii să-şi extindă planurile de afaceri. „În curând vom avea o linie specială pentru produse pentru copii şi una pentru doamne. Vor avea posibilitatea să cumpere atât medicamente, cât şi produse pentru îngrijire cu plata la termen. Credem că va fi o surpriză plăcută", au mai completat reprezentanţii farmaciei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite