Csabi, babuinul hoţ de la Zoo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cheetah şi Csabi cercetează pălăria furată de la un vizitator
Cheetah şi Csabi cercetează pălăria furată de la un vizitator

Un babuin galben de la Grădina Zoologică din cartierul braşovean Noua a lăsat mulţi vizitatori fără telefoanele mobile sau aparatele de fotografiat.

Maimuţa se numeşte Csabi, are 11 ani şi s-a născut în Africa. A fost „adoptat" de un braşovean care a fost nevoit să-l ducă la Zoo când a crescut.

„Este foarte curios. De când este aici, Csabi a furat zeci de telefoane mobile, aparate foto, pălării, ochelari, bandane, lănţişoare şi chiar fire de păr din capul oamenilor", spune Ion Brumar (29 de ani), medicul veterinar al Grădinii Zoologice.

Capul familei

Ion Brumar spune că, atunci când ia un obiect, Csabi mai întâi îl gustă, să vadă dacă este comestibil. „Forţa cu care smulge obiectele de la vizitatori este foarte mare şi în multe cazuri oamenii au fost zgâriaţi sau muşcaţi. Tocmai de aceea recomandăm tuturor să nu apropie de grilaj", adaugă Ion Brumar.

Csabi are o tehnică de a fura care nu dă greş nicioadă. Ştie exact când şi unde să atace. În general, „victimele" lui sunt adulţii, care „se resemnează fiindcă telefonul sau aparatul foto este dezmembrat chiar în faţa lor fiindcă îşi dau seama că au greşit apropiindu-se de cuşcă", după cum spune medicul veterinar.

Csabi şi-a întemeiat la Zoo o familie. Alături de el trăiesc „soţia" sa, Cheetah, şi cei trei pui ai lor, Andreea, Grasa şi Paxi. Csabi este stăpânul tuturor, masculul dominant, însă atunci când fură câte ceva împarte „prada" cu ceilalţi.

Ultima „captură" a babuinului a fost o pălărie. Csabi a luat obiectul şi l-a studiat. După ce s-a plictisit de pălărie, a intrat pe fir Cheetah. Maimuţa întâi şi-a pus pălăria pe cap, apoi şi-a făcut din ea o fustiţă.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite