CSM va analiza propunerile procurorului-şef al DNA pentru două secţii din Direcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediu - sigla DNA / FOTO Mediafax Foto / Marian Ilie
Sediu - sigla DNA / FOTO Mediafax Foto / Marian Ilie

Procurorul-şef al DNA a propus secţiei de procurori din CSM prelungirea delegărilor celor care deţin în prezent şefia secţiilor judiciare penale şi a combaterii corupţiei.

Procurorul-şef al DNA a propus CSM prelungirea delegării in funcţia de procuror-şef al Secţiei judiciare penale din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie a procurorului Mădălina Scarlat, precum si prelungirea delegarii în funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a corupţie a procurorului Danut Volintiru.

Sectia pentru Procurori a CSM va lua in discutie propunerile conducerii DNA in sedinta de maine.

Propunerea de prelungire a delegarilor a venit dupa ce a fost abrogat articolul din OUG 7 care interzicea delegarea procurorilor in functii de conducere in care sunt numiti de presedinte.

La finalul lunii trecute, şeful DNA, Călin Nistor, anunţa că a informat-o pe Viorica Dăncilă şi pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, despre faptul că Direcţia rămâne fără doi şefi de secţie începând cu 20 martie în contextul OUG 7 şi le-a abrogarea actului normativ. Acesta avertiza că din data de 20 martie Direcţia va rămâne fărăprocurori şefi prin încetarea delegărilor odată cu intrarea în vigoare a OUG 7.

„Interzicerea delegărilor în funcţiile de conducere va bloca activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi o va pune în imposibilitatea de a-şi exercita atribuţiile legale, având în vedere că nu vor mai putea fi verificate rechizitoriile de către procurorul şef secţie şi implicit nu vor putea fi traşi la răspundere autorii faptelor penale (introducerea art. 57 alin.71 din Legea nr. 303/2004)”, transmitea DNA printr-un comunicat din 28 februarie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite