Eveniment

articolul anterior articolul urmator

CSM a emis aviz pozitiv cu privire la abrogarea prevederilor vizând pensionarea magistraţilor cu vechimea cuprinsă între 20-25 ani

3
4 Mar 2021 19:32:12
Autor: News.ro
Foto: News.ro
Foto: News.ro

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis, joi, cu majoritate de voturi, să emită raport pozitiv la solicitarea Senatului în sensul abrogării prevederilor vizând pensionarea magistraţilor cu vechime între 20-25 de ani, cu revenirea la forma anterioară modificării.

Plenul CSM a avut, joi, pe ordinea de zi solicitarea Senatului privind propunerile legislative nr. L84/2020 şi L.85/2020. 

"Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât emiterea unui punct de vedere pozitiv faţă de solicitarea Senatului României în sensul abrogării prevederilor vizând pensionarea magistraţilor cu vechimea cuprinsă între 20-25 ani, cu revenirea la forma anterioară modificării", au transmis reprezentanţii CSM. 

Decizia a fost luată cu majoritatea de voturi, fiind 12 voturi pentru "emitere punct de vedere pozitiv" şi 6 voturi pentru "emitere punct de vedere negativ". 

L84/2020, propunerea legislativă pentru abrogarea dispoziţiilor care reglementează posibilitatea pensionării anticipate a personalului de specialitate juridică din sistemul judiciar, a fost adoptată de Camera Deputaţilor, Senatul fiind for decizional. 

Senatul este camera decizională şi pentru L85/2020, propunere legislativă pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.92 din 15 octombrie 2018, pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

mircea miricioiu
4.03.2021, 21:26:54

magistrarii sa fie angajati pe viata. o astfel de solutie rezolva mai multe probleme ale sistemului, de la lipsa de personal pana la eficientizarea actului de justitie, cresterea calitatii acestuia, cresterea nivelul de pregatire al celor ce intra in magistratura. plus eliminarea situatiei imorale de a primi pensie mai mare decat salariul in conditiile in care, in plus, isi gasesc alte activitati salarizate eventual tot pe la stat,, nascand si situatii de incompatibilitate sau de etica profesionala, prin utilizanrea cunostintelor si relatiilor de magistrat in activitatile pe care le deruleaza. totodata, in felul acesta, ei vor fi platiti (foarte)bine pentru munca depusa, nu pentru stat la pensie.

-8 (8 voturi)
gheorghe deveanu
5.03.2021, 04:06:03

In Franta, varsta de pesnionare a magistratilor este de 65 de ani ! Numai la noi sunt pensionari de lux cu doua pensii (normale si speciale) in varsta de 45 de ani !!!

G M
5.03.2021, 07:29:37

Cu cât sunt mai vechi în meserie cu atâta au mai multă experiență. E absurd să se pensioneze la 45-50 de ani. Magistrații ar trebui să se pensioneze ca toată lumea, la 65 de ani iar care vor să rămână și mai mult în activitate.

Modifică Setările