CSM: Procurorul General rămâne fără dreptul de a delega procurori la PÎCCJ, DNA şi DIICOT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consiliul Superior al Magistraturii - CSM - sediu - cladire - FOTO Eduard Enea
Consiliul Superior al Magistraturii - CSM - sediu - cladire - FOTO Eduard Enea

Secţia pentru procurori a CSM a decis, joi, ca delegarea procurorilor la sau de la Direcţia Naţională Anticorupţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, să fie dispusă Secţia pentru procurori.

"Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât ca delegarea procurorilor la sau de la Direcţia Naţională Anticorupţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, să fie dispusă de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii", se arată în ordinea de zi soluţionată a Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

De asemenea, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât că delegările dispuse până la intrarea în vigoare a noilor reglementări se menţin cu condiţia îndeplinirii de către procurorii delegaţi a cerinţei de a avea dreptul să funcţioneze la parchetele la care s-a dispus delegarea, celelalte delegări încetând de drept.

Până acum, delegările erau decise de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

CSM a avizat desfiinţarea Serviciului de combatere a corupţiei în Justiţie din DNA

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat joi desfiinţarea Serviciului de combatere a corupţiei în Justiţie din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

"Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât acordarea avizului conform pentru desfiinţarea (...) Serviciului de combatere a corupţiei în Justiţie din cadrul Secţiei de combatere a corupţiei a Direcţiei Naţionale Anticorupţie", se arată în minuta deciziei.

Avizul vine în urma intrării în vigoare a Legii 207 pentru modificarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciară, care prevede înfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite