Eveniment

articolul anterior articolul urmator

CTP, după anularea dreptului la avort în SUA: „Nu mi-am închipuit o Americă sub dictatura antiavort. Acum, sunt mândru că se iau americanii după noi”

36
25 Jun 2022 13:07:43
Autor: Andreea Ghiorghe
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Cristian Tudor Popescu a reacţionat, sâmbătă, după ce Curtea Supremă a Statelor Unite a anulat dreptul la avort. Gazetarul a făcut o comparaţie cu situaţia avorturilor din România în anii comunismului, precizând că este „mândru” că „se iau americanii după noi”.

Cristian Tudor Popescu a reacţionat la decizia instanţei din SUA privind anularea dreptului la avort rememorând o situaţie din România anilor '80.

„Mândru că sunt român. Întâi am crezut că era un bătrân, deşi fusese vorba de o femeie. Era totuşi o bătrână, cu trăsături de mascul. Avea doi negi încălecaţi, păroşi, cât cireşele în mijlocul frunţii. Undeva prin Prelungirea Ghencea. O casă prăpădită, cu cişmea în curte, învelită în paie. După zăpada care o troienea, senzaţia de murdărie până-n albul ochilor, emanând din încăpere şi din făptura trăitoare acolo era şi mai izbitoare. Inventarul operator se compunea dintr-un lighean ruginit pe margini, un furtun portocaliu, o sârmă şi un prosop care părea curat, dar parcă ros de şoareci.

«Aţi mai făcut asta vreodată, doamnă?». Pe doamnă l-am scos greu din gât.

«Ehe, păi, cum, să fii tu sănătos, câte fete am rezolvat eu, şi erau mai rău decât a ta...». Rezolvat... Intrau şi alea băgate în pământ?

«Auzi, ştii ce, eu cred că nu mai ieşi vie din chestia asta. Hai să mergem şi om vedea ce facem».

Ea nu m-a privit, se uita la sculele de pe măsuţă. Au trecut nişte secunde până când şi-a scos pulovărul pe cap şi mi-a spus, tot fără să mă privească: «Atunci, să-mi păstrezi o amintire frumoasă. Ieşi afară». Avea vocea aceea rară a ei, care însemna că era de prisos orice vorbă aş mai fi scos. În negru-gălbuii ani `80, deşi aş fi putut să las dracului totul şi să plec în SUA prin căsătorie, stăteam şi secretam, în pusee de imaginaţie distopică, infectat de România, tot soiul de ficţiuni speculative”, a scris gazetarul, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.

Crtistian Tudor Popescu a precizat că niciodată nu şi-a închipuit că Statele Unite vor fi „sub dictatura antiavort”. „N-am mers însă niciodată cu demenţialul până la a-mi închipui o Americă sub dictatura antiavort. Mi se părea că mai jos decât românii nu putea coborî nimeni pe planetă. Acum, sunt mândru că se iau americanii după noi”, a conchis gazetarul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

36 Comentarii

Beerbarian
25.06.2022, 13:04:06

Au pus-o americanii,l-au suparat pe chel...

-6 (24 voturi)
Silvester Romanul
25.06.2022, 15:07:04

Acest chel, cum ii zici, nu are ce cauta in spatiul public... Sa nu uitam ca acest comunist scria laude partidului si lui Ceausescu la ziarul Scanteia. Parerea lui chiar nu conteaza!

-7 (27 voturi)
Silvester Romanul
25.06.2022, 14:51:36

Salutam SUA pt. aceasta decizie istorica. CTP sa taca... suntem in anul 2022, nu in comunism, nici la ziarul Scanteia si nici in Evul Mediu, unde se crede. Avem masuri de protectie pe toate gardurile. Sa fii iresponsabil fata de o viata umana, denota ca nu iti pasa decat de egoism si ca scuzi o crima. Salutam AMERICA pt. ca a facut un pas spre modernitate si responsabilitate. Orice viata conteaza! Asa ca domnilor si doamnelor, daca nu va doriti copilasi, militati pt. protectie si nu pt. crima...

-4 (26 voturi)
Un cititor
25.06.2022, 15:14:34

Nu doar ac. lege este de neinteles in SUA, ci si legea regimului armelor si munitiilor. Arme la discretia oricui, dupa ce in nenumarate randuri au fost atacuri in scoli, si nu numai, cu zeci de victime.

+3 (15 voturi)
Verifica intotdeauna
25.06.2022, 15:15:48

Deci, in SUA sunt permise armele si se gasesc la cumparare pana si in anumite supermarket-uri,...dar o femeie este obligata sa tina o sarcina nedorita. POate un copil dintr-un viol, sau incest, sau o prostie de o noapte care te poate marca pe viata....Din punctul meu de vedere, libertatea sexuala este cam prea libera in zilele noastre si trebuie oarecum reglementata. DAR, sunt puncte, situatii de viata, unde un avort este necesar. Ar trebui ca fiecare societate, la nivel local, sa decida ce vrea. Daca nu iti plac regulile din acea societate, muta-te in alta zona unde comunitatea are aceleasi valori ca tine.

-2 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (36)

Modifică Setările