CTP, despre ameninţările aduse contestatarilor PSD: Au pornit de la un zvon răspândit de Dragnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat la Digi24 că ameniţările aduse de Carmen Dan participanţilor la protestele faţă de PSD din Arad şi Iaşi au pornit, cel mai probabil, de la o reacţie a lui Liviu Dragnea.

Astfel Dragnea a declarat public că a văzut la miting tineri cu ochii injectaţi care au luat un om bătrân la bătaie. Întrebat dacă o asemenea metodă de răspândire a zvonurilor este eficientă, Cristian Tudor Popescu a fost categoric. “Când un asemenea zvon este răspândit de Dragnea el este automat preluat şi amplificat de răspândaci”, a preciziat CTP la Digi24. 

În cursul zilei de astăzi ministrul Internelor, Carmen Dan, i-ai ameninţat cu dosare penale pe participanţii la protestele faţă de PSD din Arad şi Iaşi, care au „încercat să împiedice simpatizanţii PSD”. Ea a anunţat, marţi, la Oradea, că poliţiştii şi jandarmii „vizionează imagini” şi „identifică persoane” şi vor declanşa anchete pentru infracţiunea de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

Concret, aflată la Oradea într-o vizită de lucru, dar şi pentru discuţii "cu colegii de partid", după cum a spus chiar ea, ministrul Afacerilor Interne a organizat o conferinţă de presă la sediul Poliţiei Bihor în care a explicat că a avut o discuţie serioasă cu toate structurile MAI pe tema campaniei electorale şi a solicitat "foarte multă atenţie" pentru ca acest proces electoral să fie "unul corect, transparent şi în deplină concordanţă că prevederile legale".

„Sunt partide şi formaţiuni politice care de ochii lumii susţin valorile democratice, dar în realitate fac un joc deloc corect prin care încearcă limitarea dreptului de exprimare al altora, încurajând în mod evident violenţa verbală şi agresivitatea extremă. Nu pot să caracterizez altcumva faptul că acele nuclee de activişti încearcă să împiedice simpatizanţii PSD, de această dată. Am văzut cu toţii ce s-a întâmplat şi la Arad, şi la Iaşi”, a declarat ministrul, referindu-se la protestele anti-PSD organizate în cele două reşedinţe de judeţ în timpul unor mitinguri organizate de PSD.

Potrivit ministrului, atât poliţiştii, cât şi jandarmii „fac o evaluare serioasă” a celor întâmplate. „Identifică persoane, vizualizează imaginile pe care le deţin, pentru a putea face ceea ce dispune inclusiv Codul Penal atunci când reglementează infracţiunea de tulburare a ordinii şi liniştii publice. Vor face demersul legal de a se sesiza din oficiu, de a sesiza Parchetul competent, deoarece cred că e evident pentru toată lumea că am depăşit planul contravenţional şi am trecut în cel penal”, a arătat Carmen Dan.

Carmen Dan a mai declarat că a solicitat „rigoare în aplicarea legii, transparenţă şi exigenţă tuturor structurilor care au competenţă în planul ordinii publice din minister”, susţinând că poliţiştii şi jandarmii vor sesiza orice încălcări ale legii, "de fiecare dată când vom constata că am depăşit acest plan al exprimării într-un mod civilizat şi autorizat şi legal".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite