Eveniment

articolul anterior articolul urmator

CTP, despre cazul judecătoarei din Brăilă: „L-a trimis acasă să violeze fata liniştit. Gestapo-ul ăla înfiinţat să-i albească dosarele lui Dragnea s-a sesizat?”

26
19 Feb 2021 23:16:18
Autor: George-Andrei Cristescu
Cristian Tudor Popescu / FOTO captură Digi 24
Cristian Tudor Popescu / FOTO captură Digi 24

Cristian Tudor Popescu a discutat decizia unei judecătoare din Brăila care a considerat arestul preventiv o măsura exagerată într-un dosar de viol al unei minore fiindcă „faptele inculpatului, deşi reprobabile, nu sunt de o aşa gravitate încât să fi generat rumoare socială de amploare”. Gazetarul se întreabă ce măsuri a luat Secţia Specială în acest caz.

„Asta se întâmplă în Justiţia din România. În Justiţia din România, un judecător... judecător, Dumnezeule... o persoană de care depind destine ale oamenilor.
 
Să ştiţi că alături de meseria de medic, cea de judecător mi se pare printre cele mai dure meserii din lume, atunci când este făcută cum trebuie, pentru că presiunea asupra ta este imensă. Ai în faţă dosarul şi hotărăşti, funcţie de decizia pe care o iei, după mintea şi sufletul tău acolo, hotărăşti viaţa şi uneori moartea unui om.
 
Şi acest produs al Justiţiei din România, deci judecătoare cu acte în regulă, care funcţionează la această instanţă din Brăila, a produs aceste vorbe, motivând faptul că l-a trimis acasă pe violator, să facă arest la domiciliu. Să nu fie arestat preventiv în arestul poliţiei, nu, să se ducă la domiciliu. La domiciliu unde? Probabil împreună cu fata pe care a violat-o, pentru că am înţeles că fata era a unei concubine, deci cumva era în acelaşi mediu familial. Deci l-a trimis acasă să violeze în continuare fata, liniştit”, a spus gazetarul, la Digi24.
 
În continuare, gazetarul a analizat motivarea deciziei, spunând că justificarea dată de justificare îl face să încerce „sentimentul acut al irealităţii imediate”.
 
„Şi cum motivează asta? „Faptele inculpatului, deşi reprobabile nu sunt de aşa gravitate încât să fi generat rumoare socială de amploare. Nu au existat ieşiri în stradă, proteste în presă”.
 
Sunt momente în care încerc sentimentul acut al irealităţii imediate. Deci, această creatură, numită judecătoare, ce spune? Spune că gravitatea faptei se judecă după cât de mare e rumoarea socială. Adică, dacă se face ceva zarvă, atunci fapta e gravă, dacă nu se face, nu e gravă. Ştiţi ce a făcut judecătoarea? De două ori a încercat să-l elibereze. Deci, a venit o dată cu această demenţă criminală, după care a mai încercat încă o dată, fiind invalidată respectiva hotărâre de instanţa superioară.
 
Deci, reţinem de aici că Justiţia se conduce după ce face strada şi ce zice presa. O magistrată, domne. Magistrala asta doamnă asta spune că se conduce Justiţia după stradă, domne. Şi după aceea mai afirmă ceva. Că nu poate să fie arestat respectivul, pentru că nu ar mai rămâne ceva de luat în cazul genocidarilor, în cazul teroriştilor, asasinilor... Atunci, în cazul ălora ce să le mai dai? Dacă ăstuia îi dai arest preventiv, violatorului unei minore, atunci ce să le mai dai ălora? Nu-ţi rămâne decât să-i ucizi, afirmă judecătoarea.
 
Să-i ucizi... „Ucidere” este termenul folosit. Spune aşa: „Nu mai rămâne decât uciderea celor vinovaţi, ca singură sancţiune, dar nereglementată de lege”. O judecătoare din România spune că uciderea e o sancţiune.  Uciderea e o crimă, e o infracţiune... nu-i mai spun eu acestei inse. Aici era vorba de o măsură preventivă. Păi, ce propune dânsa aici? Dânsa vorbeşte despre ucidere preventivă. Asta spune”, a explicat Cristian Tudor Popescu.
 
În final, gazetarul s-a întrebat ce măsuri a dispus Secţia Specială în cazul acestei judecătoare.
 
„Judecătoare din România... Profesează în continuare. Văd că s-a dus Inspecţia Judiciară acolo. Secţia aia, „Gestapo”-ul ăla care a fost înfiinţat să-i albească dosarele lui Dragnea şi să o aresteze pe Kovesi s-a sesizat în legătură cu asta? Nu s-a desfiinţat. Sunt în funcţiune. S-or fi sesizat? Infracţiuni în Justiţie, cu asta se ocupă”, a mai spus CTP.
 
Citeşte şi:
Violatorul din Brăila se întoarce după gratii. O judecătoare l-a plasat în arest la domiciliu, motivând că fapta sa „nu a generat rumoare socială”

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

26 Comentarii

LAMURITORUL
20.02.2021, 00:17:12

"Judecătoare din România... Profesează în continuare. Văd că s-a dus Inspecţia Judiciară acolo. Secţia aia, „Gestapo”-ul ăla care a fost înfiinţat să-i albească dosarele lui Dragnea şi să o aresteze pe Kovesi s-a sesizat în legătură cu asta? Nu s-a desfiinţat. Sunt în funcţiune. S-or fi sesizat? Infracţiuni în Justiţie, cu asta se ocupă”, a mai spus CTP." PERFECT SPUS despre Sectia Interventii Interferente in Justitie. Oficina bolsevica mancatoare inutila de bani PUBLICI. Absolut corecta desfiintarea Sectiei Inutile In Justitie.

+11 (17 voturi)
Aud Culori
20.02.2021, 00:49:02

Numai un judecator mituit poate decide astfel.

+10 (12 voturi)
MARGELATU
20.02.2021, 01:31:53

Cocalarii pezedisti, care au impinzit toate institutiile mioritici, gen ca acea cocalara judecatoare. ajunsa pe pile acolo in acel post, trebuie eliminati din Romania.

+14 (18 voturi)
Mihai Ternopol
20.02.2021, 03:51:30

Si de ce nu te bucuri, CTP? Judecatoarea asta nu face decat sa dea consistenta ideilor lansate de elita neomarxista bruxelleza, care se refera la discriminarea pozitiva a infractorilor din puscarii, si mai ales ridicarea pe un piedestal a pedofiliei, probabil in vederea unei viitoare legalizari a acestei practici dragi mai ales elitelor din Hollywood. Chiar nu te bucuri, CTP, sau Soros va plateste sa mimati opozitia? Judecatoarea respectiva nu e prima, exista un val de simpatie si dragoste pentru infractori in randul magistratilor din Romania, care pleaca se pare de la legea initiata de Raluca Pruna, nu de PSD. Stafeta a fost preluata acum de o alta Raluca, Turcan, care si ea moare de grija talharilor. Judecatorii sunt strambi, dar legile sunt si mai strambe. Iar trendul nu e unul de incurajare.

-8 (16 voturi)
M Costi
20.02.2021, 07:34:49

Lui Constipatu' nu-i mai place Justitia ? Si ce buna era atunci cand l-a condamnat pe Dragnea pt "se presupune ca stia ..." , cum plangea de mila procurorilor si judecatorilor , cum iesea in Piata cu pancarde si lozinci " jos labele de la Justitie ...nu modificati legile justitiei...lasati magistratii sa lucreze ....justitia sa fie independenta etc etc " ! Si la cate sute de emisiuni la UMDigi24 si PROTV a condamnat cu manie proletara "presiunile asupra justitiei" ... ! Mai este si ipocrit , intreaba ce face "gestapo-ul " , in conditiile in care stie ca SIIJ intervine doar dupa ce inspectia judiciara isi termina cercetarea , iar la SIIJ nu exista un sef-coordonator , sectia fiind compusa din 4 ( patru ) procurori ! Tonomat cu chelie si scuipat la furca.... !

-12 (16 voturi)

Vezi toate comentariile (26)

Modifică Setările