Eveniment

articolul anterior articolul urmator

CTP, despre reacţiile la adresa sa: „N-am cum să răspund jignirilor. Dacă cineva îmi spune «te bag în mă-ta», pot să-l contrazic?” Ce spune despre Patriarh

89
30 Oct 2020 21:30:08
Autor: Iulian Bîrzoi
CTP
CTP

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat vineri seară la Digi24 reacţiile negative la adresa sa din partea unor reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe, dar şi persoane din spaţiul public, explicând că nu a vrut să spună că toţi credincioşii sunt nişte vite, ci doar cei care-l ascultă pe Patriarhul Daniel fără să gândească.

Întrebat despre criticile pe care le-a primit în ultima perioadă, CTP l-a corectat pe moderator, spunând că a primit înjurături, nu critici.

„Critica se bazează pe fapte, argumente. N-am cum să răspund jignirilor. Unei înjurături n-ai cum să-i răspunzi. Ea nu are vreun sens raţional cum să o contrazici. Dacă cineva îmi spune «te bag în mă-ta», pot să-l contrazic? Să-i spun că e o operaţie dificilă având în vedere statutul meu actual?”, s-a întrebat gazetarul.

Plecând de la concluzia că „a gândi nu e un păcat”, jurnalistul a amintit de afirmaţia Patriarhului Daniel, care făcea o asociere între interzicerea pelerinajului la moaşte cu căderea Comunismului în 1989. 

„Ce-a spus Patriarhul. A spus aşa. «Fiindcă a interzis pelerinajul la moaşte în 89, Comunismul a căzut în câteva luni». Eu am comentat asta în felul următor. «Pentru a prosti oamenii, şarlatanul Daniel nu are nevoie de matematică, o dă direct ca pe o strigătură, ca pentru vitele păstoreşti». (...) Strigătura aceea nu poate fi adresată oamenilor pentru că oamenii vor lua acele cuvinte şi vor gândi. Oamenii se leagă de cuvinte şi uneori cuvintele te opresc din gândit. (...) «Interzis pupat moaşte, rezultă căzut Comunism». Dacă iei această implicaţie drept logică, rezultă că eşti vită, nu credincios. Eu nu am spus că orice credincios e vită. Doar cei care iau asta de bună”, a explicat gazetarul.

Mai departe, gazetarul a amintit de o „enormitate” a Patriarhului Daniel, când, în urmă cu cinci ani, după incendiul de la clubul Colectiv, acesta explica că preoţii se roagă pentru victime doar în Biserică.

„Acest domn produce din nou o enormitate, o altă frază la care am rămas blocat. Dumnezeu nu se lasă batjocorit. Păi hai să ne uităm nu la Apostolul Pavel, să ne uităm la Iisus Hristos, care e Dumnezeu. Ce a făcut? S-a lăsat batjocorit. Tocmai asta e esenţa. A te lăsa batjocorit. Ce s-a întâmplat cu el acolo? I s-a pus o coroană de spini în cap. I s-au strigat în batjocură ave Cezar. I-au dat oţet să bea atunci când îi era sete. Le îndură ca să ne fie ruşine pentru ce i-am făcut. Noi oamenii, atunci. Ca să trezească în noi acest sentiment, care te poate salva. Ruşinea e un sentiment ruşinos care poate să schimbe omul, să-l îmbunătăţească. Dumnezeu-Iisus se lasă batjocorit. Îi răspunde cuiva? Şi vine Patriarhul să ne spună că Dumnezeu nu se lasă batjocorit”, a mai adăugat Cristian Tudor Popescu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

89 Comentarii

Master Bullshit
30.10.2020, 21:34:55

Nu te poti intelege nici cu sobolanii, nici cu vitele din BOR. Ei nu au, unii pentru ca nu au avut niciodata, altii pentru ca si le-au pierdut pe parcurs, nici o abilitate de a gandi o situatie cu onestitate si coerenta. Ei sunt tribali, ca animalele si ca umanoizii mileniilor trecute. Acesta din urma fiind cu totul nesurprinzator avand in vedere ce perspective si concepte inapoiate sunt mentinute de BOR in prezent. Bravo, Cristian Tudor Popescu. Ai si curaj si stofa!

+27 (59 voturi)
bob
30.10.2020, 21:55:45

Nu pot fi un fan al CTP ului, oricât de mult as vrea, nu ii împărtășesc convingerile. Ziarist vechi și vulpoi bătrân, I a atras pe popi într un scandal mediatic și aceștia au căzut în cursa lui, poate prea ușor, improșcând cu invective și afurisenii. Practic, i a făcut să și dea arama pe față și să arate cine, de fapt, sunt acești oameni ce pretind a fi slujitorii lui Hristos. Ne a făcut să vedem lămurit cui, de fapt, slujesc acești oameni. Dacă cineva mai avea vreo îndoială.

+3 (45 voturi)
leuldinpanjshir99
30.10.2020, 21:53:51

Aici CTP-ul are dreptate. Pe Trafalete nu-l asculta orbeste decat decerebratii pupangii de moaste. Ortodocsii cu ceva bun simt si cu ceva minte se jeneaza ca au drept patriarh un bishnitar securist.

+11 (29 voturi)
Tomescu Tom
30.10.2020, 22:01:51

Biserica este structurată , organizată, funcționează .. precum organizațiile mafiote .. Doar că biserica învârte sume fabuloase ...spre deosebire de amărâții de mafioți .. :))) Așa că bietul CTP nu are nici o șansă în disputa cu bisericoșii prea puțin cuvioși ... . Să ne ferească al de sus ..de o participare masivă a preoților la alegerile parlamentare ... Că ne-am trezi a doua zi cu un parlament de preasfințiți aleși în cel mai democratic mod cu putință .. :))) Iar atunci am spune că ticăloșiile psd-pnl-iste .. au fost simple glume .. :))

+10 (30 voturi)
Marius Dumitru
30.10.2020, 22:14:56

tocmai asta e problema că CTP a declanșat puhoiul injuuriilor cu stilul lui Grobian de pitecantrop violent. Dacă se rezuma la argumente și nu zicea că ordocoșii sunt „vite” avea dreptul să se victimizeze, așa nu merită respect pentru că el face rating din injurie și promovarea urii sociale. Primește ce a semănat. Nu uitați, CTP E CEL CARE LE-A MULȚUMIT MINERILOR CĂ AU SALVAT BUCUREȘTIUL ! CTP a ajutat regimul Iliescu ani de zile impreună cu ziarul Adevărul ! Iar acum se crede progresul însuși.

-7 (23 voturi)

Vezi toate comentariile (89)

Modifică Setările