CTP, despre ridicarea controlului judiciar în cazul Kovesi: Cui îi era adresat? Tuturor magistraţilor care nu se supun terorii. Scopul nu a fost atins

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO DIGI24
FOTO DIGI24

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat miercuri seara la Digi 24 că decizia Înaltei Curţi de a admite contestaţia depusă de Kovesi cu privire la controlul judiciar a venit ca o a treia invalidare, posibil decisivă, a atacurilor „secţiei pentru terorizarea magistraţilor”, astfel că scopul acesteia din urmă, şi anume stigmatizarea publică a fostei şefe DNA, nu a fost atins.

„Nu vă daţi seama cum arăta povestea asta după ce toţi hoţii şi toate hoţomancele s-au cărat din ţara asta când au vrut şi cum au vrut, s-au dus în Madagascar, în Costa Bica, inclusiv cel care a denunţat-o pe Kovesi a plecat pocnind din degete şi nicio autoritate n-a fost în stare să îi oprească, ” a spus jurnalistul.

„Menţinerea controlului judiciar însemna stigmatizarea cu ajutorul propagandei a doamnei Kovesi în ochii publicului - <dacă o ţin aici în ţară înseamnă că e rău, e vinovată, vrea să fugă>.

Asta, cu repercusiuni asupra tuturor magistraţilor. Iată că nu a reuşit acest act terorist pentru că mai există judecători care să judece corect şi cu bun simţ.”

„Toată ziua, premierul şi ministrul Justiţiei au răcnit o minciună în falş. Cum că Parlamentul European, preşedintele Parlamentului European, şi vicepreşedintele Comisiei Europene cer să se oprească ancheta, să nu mai fie anchetată Kovesi, că ea e mai presus de lege. Ceea ce e o minciună ordinară. Aceşti oameni au precizat şi au spus: cu tot respectul pentru procesul judiciar, să-şi vadă de treabă ancheta, justiţia, dar de ce îi interziceţi să iasă din ţară, să vorbească, să îşi facă meseria?”

"Scopul acestei acţiuni a secţiei pentru terorizarea magistraţilor nu a fost atins. Această anchetare, acest dosar care i-a fost deschis Codruţei Kovesi, cu toată povestea cu Nicolae Popa şi Indonezia, e o fantasmagorie care nu poate duce în niciun caz la condamnarea doamnei Kovesi.

Şi atunci, scopul acestui dosar era controlul judiciar instituit acum asupra doamnei Kovesi, ca substitut de arestare, pentru că asta ar fi fost ideal pentru secţia de terorizare a magistraţilor - să o reţină sau să o aresteze. Nu au avut nervii suficient de tari să facă asta şi au recurs la acest control judiciar care, cui îi era adresat? Tuturor magistraţilor din această ţară care încă mai judecă potrivit minţii şi conştiinţei lor, care nu se supun terorii. Mesajul era: <dacă am putut să-i facem asta lui Kovesi, fosta şefă a DNA, vă daţi seama ce o să păţiţi când o să ne ocupăm de voi dacă ne supăraţi cu ceva!>

De aceea era de importanţă crucială ce se întâmpla azi cu această hotărâre a Înaltei Curţi. Această hotărâre vine după respingerea de către Înalta Curte a alte două atacuri aberante ale Inspecţiei Judiciare contra doamnei Kovesi. Deci, e a treia invalidare a încercărilor de a o lovi în mod ticălos şi nelegal pe Kovesi.”

    

„Acum se găsiră să îi pună interdicţie de ieşire din ţară unui om care lucreaza de 24 de ani în procuratură, unui om care tocmai a fost şi s-a întors de la Bruxelles. De ce? Ca să poată titra televiziunile puterii: <Kovesi, împiedicată să fugă din ţară de secţie>. Aşa cum au titrat când a plecat prima dată la Bruxelles: <Cum şi-a pregătit Kovesi fuga>. Aşa scria pe ecran la televiziunile acestea. ”

Hărţuirea va continua oricând, pot în 24 ore să îi pună din nou control judiciar pe celălalt dosar. Sunt capabili de absolut orice aceşti inşi şi această doamnă de la Secţia Gestapo.

Dar ce s-a întâmplat în aceste ultime zile– respingerea atacurilor Inspecţiei Judiciare de către Înalta Curte împotriva lui Kovesi şi revocarea acum a controlului judiciar au o importanţă de care nici nu dăm seama acum, pentru că influenţează atmosfera din justiţie şi din ţară.

Cum să mai vii să îi mai pui un control judiciar după ce ţi-a respins această primă ticăloşie Înalta Curte? Nu prea mai ţine. Dar sunt capabili de orice.”

Curtea Supremă a decis, miercuri, admiterea contestaţiei depuse de Laura Codruţa Kovesi şi a hotărât ridicarea măsurii controlului judiciar dispus de Secţia de anchetă a magistraţilor în cazul fostei şefe DNA, în dosarul aducerii în ţară a lui Nicolae Popa.

„Bineînţeles, mai sunt şi alţi procurori şi judecători care sunt atacaţi zilnic pentru că şi-au făcut treaba. Se dă un semnal şi celorlalţi prin atacarea şefilor. O să se dovedească, în timp, că toate aceste acuzaţii nu sunt fondate”, a declarat Laura Codruţa Kovesi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite