CTP, despre sindicatele din Poliţie: Pe 11 august 2018, n-am văzut niciun comunicat de revoltă în legătură cu ce-a făcut acolo Jandarmeria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Tudor Popescu a criticat, vineri seară, atitudinea sindicatelor din Poliţie care au o dispută cu Ministrul de Interne, în contextul reformei anunţate de ministrul de Interne.  Gazetarul i-a acuzat pe sindcialişti de manipulare  în stilul Olguţei Vasilescu.

În cadrul emisiunii Cap limpede, de la Digi 24, Cristian Tudor Popescu a comentat reacţia sindicaliştilor care s-au plâns că maşinile folosite în misiuni sunt foarte vechi şi au dat exemplul unui accdent în care un echipaj a fost rănit după ce s-a rpsturnat într-o curbă cu un Logan ruginit. CTP critică sindicatul că nu a avut nicio poziţie când maşini de lux cumpărate de MAI pe vremea lui Carmen Dan, iar una a fost dată spre folosinţă Parlamentului, fiind folosită de atunci de doi vicepreşedinţi liberali ai Camerei Deputaţilor: Ben-Oni Ardelean şi Marilen Pirtea.

„Această afirmaţie a domnilor de la sindicatul poliţiştilor, de la Europol, este asemănătoare cu zicerea doamnei Olguţa Vasilescu: liberalii or să vă dea pensia odată cu certificatul de deces. Pornind de la această măsură a guvernului de a permite, dacă doreşte cineva din educaţie şi sănătate, să-şi prelungească activitatea până la 70 de ani, să nu iasă la pensie, poate să o facă. Doamna în cauză, specialistă în manipulări macabre, a aruncat fraza. Domnii de la Europol fac acelaşi lucru”, a spus gazetarul.

„Înţeleg că cei doi poliţişti răniţi s-au răsturnat în curbă cu o maşină aflată în stare avansată de uzură. Din câtă şoferie ştiu eu, în 30 de ani, în curbă, indiferent cât de uzată e maşina respectivă, te poţi răsturna doar dacă intri cu o viteză prea mare. Dacă vii cu viteză moderată şi adaptată drumului şi condiţiilor nu te poţi răsturna în curbă. Ce s-a întâmplat acolo nu ni se spune. Au cedat frânele! Dacă cedau frânele se duceau drept, nu se răsturnau. A cedat direcţia! Nu ne spune nimeni. Dar şi acolo, răsturnarea vine din pricina forţei centrifuge, doar dacă intri cu viteză mare în curbă. O să mi se spună că nişte poliţişti sunt şoferii maximi! Dacă un şef de inspectorat de poliţie judeţean a putut să conducă beat, rangă aş putea spune, şi să fie agăţat de propriii colegi şi refuză să i se facă testul pentru alcool şi droguri, trebuie să fie dus la IML, atunci de ce n-ar putea intra nişte agenţi de poliţie cu viteză mare în curbă? Nu s-a spus nimic despre asta, în schimb, în stilul Olguţa Vasilescu, ni se aruncă: daţi-ne sicrie, domnu'...”, a adăugat CTP.

„N-am auzit aceste sindicate, pe mine nu mă miră că n-au zis nimic despre acest BMW serie 7, pe care îl folosesc liberalii. Cine a dat voie ministrului de interne să transfere atâţia bani pentru o altă instituţie? E deturnare de fonduri. Comodat! Avea MAI prea multe maşini BMW? De ăsta nu mai aveau nevoie şi atunci l-au dat la Parlament în comodat, că ăia erau săraci. Ei, cu banii MAI, unde nu sunt bani pentru dotarea cu maşini, alimentarea cu benzină, ce faci, transferi BMW la Camera Deputaţilor?”, a mai spus ziaristul.

„Volkswagen Touareg, 4 bucăţi, la Jandarmerie, care are şi televizoare. N-ar trebui să ne mire toate astea de vreme ce n-am văzut un comunicat al acestor sindicate de poliţişti şi nici ale unor cadre din poliţie după 10 august. Pe 11 august 2018, n-am văzut niciun comunicat de revoltă în legătură cu ce-a făcut acolo Jandarmeria. Nu putea să vină cuminicat de la Jandarmerie. De la poliţişti n-am auzit niciun cuvânt de ruşine, de revoltă, de ce-au făcut colegii lor din Ministerul de Interne. Şi-atunci? Cum să le ceri să comenteze ei faptul că s-a luat un Touareg, un BMW, că s-au luat televizoare?”, a subliniat Popescu.

În legură cu televizoarele cumpărate cu 1.000 de euro bucata, CTP a spus că crede că sunt foarte performante.

„Or fi 4K, ce poţi să vezi cu o asemenea rezoluţie? Le pun pe televiziune cu circuit închis la MAI şi se admiră unii pe alţii. Sau poate că poliţia are nevoie de televizoare ca să-şi ia informaţii. Să le vadă în 4K şi să le obţină de acolo, pentru că e mai uşor decât să le obţii din teren, cu ofiţeri acoperiţi, cu surse. E mai uşor, le iei de la TV şi te autosesizezi. Altfel nu văd ce să facă cu ele”, a spus Cristian Tudor Popescu.

El a adăugat că „Ministerul Afacerilor Interne, de nişte ani buni, a intrat într-un servilism orb faţă de şefii politici. Asta e de fapt realitatea”.

„Ne aducem aminte ce au făcut acolo unde nu dădeau voie cetăţenilor să circule: dumneata mergi la miting? Nu! Dacă nu mergi la miting, n-ai voie! E limpede ce se întâmplă acolo, nu au coloană vertebrală, şi-au pierdut mândria meseriei lor, mulţi dintre ei, mulţi o mai au, să vedem cât timp. Înţeleg că dl. ministru le dă nişte maşini, dar nu cu asta se rezolvă. E nevoie şi de aceste maşini. Problema sunt oamenii, în Ministerul de Interne”, a mai spus Crsitian Tudor Popescu

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite