CTP, reacţie după condamnarea lui Piedone în dosarul Colectiv: „A primit doar patru ani, sărăcuţul” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat, la Digi 24, condamnările definitive în cazul Colectiv, spunând că nu înţelege de ce Cristian Popescu Piedone a primit o sentinţă mai mică decât ceilalţi.

Curtea de Apel Bucureşti a comunicat decizia finală joi, în dosarul Colectiv, după ce magistraţii au amânat de mai multe ori hotărârea. Magistraţii au decis ca fostul primar al sectorului 4 şi actualul edil al sectorului 5 să fie condamnat la patru ani de închisoare cu executare, în timp ce patronii clubului au primit între 6 şi 11 ani de închisoare.

„Măcar atât! Aceşti 6 ani care au trecut le-a scăzut pedepsele, pentru că acesta e rezultatul, Piedone a ajuns de la 8 ani şi ceva la 4. Legătura dintre cei care au suferit de pe urma tragediei, rude, prieteni, apropiaţi, această legătură a fost diluată şi micşorată în timp. 

Ar fi trebuit ca această sentinţă să fie pronunţată atunci, în primul an! Asta pentru a se putea face o legătură mentală. Acum au trecut 6 ani şi jumătate, iar oamenii sunt uitători. 

Domnul Piedone pleacă acum din post, deşi iată că merita o pedeapsă de ani de închisoare cu executare.  Nu înţeleg de ce Piedone primeşte mai puţin decât ceilalţi. El este cel care a făcut posibil ce s-a întâmplat acolo. Dacă el nu ar fi semnat, că nu avea avizul ISU clădirea în cauză ... Însă fie nu l-a interesat, fie a fost cointeresat în a semna. A primit doar patru ani, sărăcuţul...”, a comentat Cristian Tudor Popescu, la Digi24. 

„Deja Piedone a câştigat 6 ani şi jumătate. Ar fi trebuit să stea la puşcărie anii ăştia. El a trăit bine-mersi în această perioadă. A fost primar, s-a bucurat de viaţă, mulţumită Justiţiei române. Ar trebui să dea socoteală judecătorii de ce au amânat decizia de atâtea ori. De ce au amânat, să scadă pedeapsa lui Piedone? Au depăşit termenul prevăzut de lege.

Ştiţi de ce le-au dat pedepse mai mici? Pentru că au trecut şase ani şi jumătate. Au trecut din cauza justiţiei române. Pedepsele acestea nu puteau fi date după acea tragedie, pentru că ar fi scandalizat opinia publică. Acesta e modul în care funcţionează justiţia română”, a mai adăugat gazetarul CTP. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite